23948sdkhjf

Druen og tiden er moden: Vinbønder slår pjalterne sammen

To af dansk vinproduktions prisvindende gårde får nyt, samlet brand.

Og mens tiden alligevel er moden på Garbolund og Vester Ulslev Vingård til forandringer, er der samtidig planlagt et langsomt generationsskifte. Det fortæller Rigmor Westh Baagø, der, sammen med sin mand Bertel Baagøe, ejer to-tredjedele af gården Garbolund fortæller:

- Vi skal i fremtiden sælge vinen under det fælles brand 'Garbolund og Vester Ulsev Vin'. For os er det en betydningsfuld ting, at vi som to generationer slår erfaringerne og kræfterne sammen og arbejder i fællesskab med udviklingen af dansk kvalitetsvin. Men det betyder også noget, at Vester Ulslev Vin og Garbolund sammen kan arbejde for udbredelsen af dansk vin, som noget, der er værd at 'gå efter', både for kunder og restauratører, siger hun til Food-Supply.

74-årige Preben Jørgensen, har hidtil driftet Vester Ulslev Vingaard og Jette Haugaard står bag Garbolund.

Fælles brand
Termen "fælles brand" dækker over en fælles serie af vine, som bygger på vinificeringstraditioner og teknikker fra begge vingårde.

- Særligt er Preben Jørgensens eksklusive teknik, med anvendelse af delvist tørrede druer, kendetegnende for de vine, som sælges under det fælles brand. Prebens metode giver kraftige, mørke vine med en særlig dyb karakter, forklarer Rigmor Westh Baagø.

Logoer på de vine, der produceres i fællesskab, kendetegnes ved danske natsværmere. Garbolunds brand er danske sommerfugle, og samarbejdet mellem Vester Ulslev og Garbolund, understreges derfor af natsværmeren, som den mørke og kraftfulde pendent til visualisering af de tungere, kraftige vine og de lette sommerfugle til at symbolisere Garbolunds lettere vine.

- Vi har valgt danske natsværmerne og sommerfuglene fordi vi dyrker naturlige, økologiske vine og gennem den måde vi driver vores landbrug på, værner om den lokale natur, siger Rigmor Westh Baagø.

Preben Jørgensen har i knapt 20 år drevet sin specialproduktion, mens Jette Haugaard i årevis har produceret og eksperimenteret med naturvine.

Preben Jørgensen skal sammen med Rigmor og Bertel Baagøe forpagte jorden med vinmarken ved Vester Ulslev af Dalbakkegård (1,26 hektar med 3,5 kilometer rækker med druer). Dyrkningen af druer, høsten og den efterfølgende tørring vil ske i Vester Ulslev, mens vinproduktionen vil ske på Garbolund Vingård.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093