23948sdkhjf

Druen og tiden er moden: Vinbønder slår pjalterne sammen

To af dansk vinproduktions prisvindende gårde får nyt, samlet brand.

Og mens tiden alligevel er moden på Garbolund og Vester Ulslev Vingård til forandringer, er der samtidig planlagt et langsomt generationsskifte. Det fortæller Rigmor Westh Baagø, der, sammen med sin mand Bertel Baagøe, ejer to-tredjedele af gården Garbolund fortæller:

- Vi skal i fremtiden sælge vinen under det fælles brand 'Garbolund og Vester Ulsev Vin'. For os er det en betydningsfuld ting, at vi som to generationer slår erfaringerne og kræfterne sammen og arbejder i fællesskab med udviklingen af dansk kvalitetsvin. Men det betyder også noget, at Vester Ulslev Vin og Garbolund sammen kan arbejde for udbredelsen af dansk vin, som noget, der er værd at 'gå efter', både for kunder og restauratører, siger hun til Food-Supply.

74-årige Preben Jørgensen, har hidtil driftet Vester Ulslev Vingaard og Jette Haugaard står bag Garbolund.

Fælles brand
Termen "fælles brand" dækker over en fælles serie af vine, som bygger på vinificeringstraditioner og teknikker fra begge vingårde.

- Særligt er Preben Jørgensens eksklusive teknik, med anvendelse af delvist tørrede druer, kendetegnende for de vine, som sælges under det fælles brand. Prebens metode giver kraftige, mørke vine med en særlig dyb karakter, forklarer Rigmor Westh Baagø.

Logoer på de vine, der produceres i fællesskab, kendetegnes ved danske natsværmere. Garbolunds brand er danske sommerfugle, og samarbejdet mellem Vester Ulslev og Garbolund, understreges derfor af natsværmeren, som den mørke og kraftfulde pendent til visualisering af de tungere, kraftige vine og de lette sommerfugle til at symbolisere Garbolunds lettere vine.

- Vi har valgt danske natsværmerne og sommerfuglene fordi vi dyrker naturlige, økologiske vine og gennem den måde vi driver vores landbrug på, værner om den lokale natur, siger Rigmor Westh Baagø.

Preben Jørgensen har i knapt 20 år drevet sin specialproduktion, mens Jette Haugaard i årevis har produceret og eksperimenteret med naturvine.

Preben Jørgensen skal sammen med Rigmor og Bertel Baagøe forpagte jorden med vinmarken ved Vester Ulslev af Dalbakkegård (1,26 hektar med 3,5 kilometer rækker med druer). Dyrkningen af druer, høsten og den efterfølgende tørring vil ske i Vester Ulslev, mens vinproduktionen vil ske på Garbolund Vingård.

Mere om: Vingårde
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu
1

Ny flødebollefabrik mangler maskiner

Danish Crown klar til at bygge nyt kæmpedomicil

Efter rekordår: Cabinplant kæmper med 2020-budget

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Jensens Bøfhus med plus for første gang i årevis

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

Nyhedsbrev

15.519 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Online Avis Arkiv

Tomatketchup er kaldt tilbage

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Co-Ro satte ny saftrekord - og har nu fokus på nye markeder

1

Lagkagehuset frigiver regnskab før tid: - Vi har ikke noget at skjule

Too Good To Go lander ny, stor aftale

Rekordmange nye øl tappes på dåse

Corona-krise kaster skygge over rekordhalvår for Danish Crown

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Afvikling og it-system koster dyrt: Haarslev har nyt stort minus

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Nedgang: Nordic Seafoods milliardomsætning begynder igen med 2

Dan Duck har igen fået et hygiejnepåbud

Lagkagehuset er havnet i en shitstorm

Tysk coronaudbrud stopper slagtninger hos Danish Crown

Restauranters åbning betyder intet uden gæsters købelyst

- Jeg skal også have knækket koden for lakrids

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Novozymes nød godt af hamstring af mad

Pressede fødevareproducenter bruger nyt salgsværktøj

Landmand frygter at brænde inde med 40 tons asparges

Basisvarer med til at løfte Nestlés salg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

INOX udvider med 3 nye lagerhaller

Danmarkshistoriens største UV-projekt til drikkevand

Automatiseret styring af forskellige viskositeter

Bannere i god kvalitet til en god pris

Luftovervågning med Bluetooth

Tilføj olie analyse til dine kraner

NYT Online Webinar – Fyns Kran Udstyr A/S

Skal du udveksle EDI med en eller flere detailkæder?

Eftersyn af kraner - så tag en snak med Harry eller Anders

COVID-19 – har øget efterspørgslen på Grøn Cirkulær Omst.

Webinar 2/6: Brug af PLC’er i PCSCHEMATIC Automation

Miromatic forhandles af Salicath ApS

Ny CNC-maskine styrker konkurrencedygtigheden.

Hvorfor skal du vælge refurbished, når du køber IT?♻

Få en alarm, hvis linjen stopper

Miljørigtig emballage - nøglen til din e-handelssucces

Nyt In the Groove magasin på gaden

ISS køkkenchef bliver bestyrelsesmedlem i REFOOD mærket fore

Få styr på dine stopårsager

Nyhed: BEGE absolut flangeencoder MIG AST

Carsten Holm A/S udvider sortimentet med vibrationsdæmpere

Kan din niveausensor alarmere ved fejl i mediet?

Undgå væske eller dampslag

Beskyttelse og vedligeholdelse af større varmesystemer

Messekit med spritstander U/B

Send til en kollega

0.172