23948sdkhjf

Føtex gør status: Madspild halveret på fem år

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

I 2014 smed den danske detailhandel 163.000 tons mad ud. Det viser en rapport fra Miljøstyrelsen fra samme år.

Af de massive mængder mad stod supermarkedskæden Føtex for 15.000 tons – cirka 9 pct. Det fik dengang kæden til at ændre en række procedurer i butikkerne og implementere forskellige tiltag med formålet at mindske spildet af mad.

Det fortæller kæden i en pressemeddelelse. 

Nu viser tal fra 2018, at tiltagene har båret frugt. Det årlige madspild i Føtex er faldet med 46,3 pct. sammenlignet med 2014. Det svarer til en reduktion på cirka 7 millioner kilo mad.

- Vi er stolte af, at vi næsten har halveret mængden af mad, vi smider ud hvert år. Det er ikke nogen nem opgave i en stor kæde som vores, og det har krævet, at både producenter, grossister, detailhandlen og forbrugerne er gået sammen. I dag arbejder vi videre med at finde løsninger, der mindsker vores udsmid, siger direktør i Føtex, Thor Jørgensen.

Madspild skal reduceres med 75 pct.
Ud over nedsatte varer, har Føtex de seneste år gennemført en række initiativer i kampen mod madspild.

I 2016 indgik Føtex eksempelvis et samarbejde med supermarkedskonceptet Wefood, der sælger overskudsmad til fordel for Folkekirkens Nødhjælp.

Læs også: Ny madspildsportal får sine varer direkte fra producenterne

I 2018 sendte Føtex godt 60 tons mad til Wefood, som resulterede i en million kroners omsætning, doneret til mennesker i nød. Føtex har ambitioner om flere tiltag de kommende år, så de når deres 2030-målsætning:

- Vi tænker hele tiden over, hvordan vi kan ændre vores måde at drive butik på, så vi kan mindske spildet af mad. Målet er at reducere mængden af madspild med 75 pct. frem mod 2030 sammenlignet med tallet for 2014. Det lyder måske ambitiøst. Men vi er nødt til at oppe os, hvis vi skal gøre en reel forskel, siger Thor Jørgensen, der understreger, at kampen er en kollektiv opgave, der gavner alle parter i fødevareproduktionen.

- Mindre madspild er godt for alle. Ikke bare for miljøet, men også fordi mindre madspild resulterer i lavere priser, hvis supermarkeder og andre butikker i detailledet bliver forretningsmæssigt drevet, forklarer han.

Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Danish Crown afbryder milliardaftale i Kina

Rynkeby gik 400 millioner frem på bundlinjen

Scandic Food med bedste resultat i 10 år

Easis har sat voldsomt fut under nyhederne

Bagedystvinder indgår flødebollesamarbejde med Meyers Bageri

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Nyhedsbrev

15.529 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

KEN sikrer hygiejnen

Online Avis Arkiv

Prognose: Coronakrisen skærer milliarder af fødevareklyngens eksport

Kyllingewraps er kaldt tilbage

Tenax Sild tabte millioner på lagerbøvl

Navneskifte med til at løfte Valsemøllen

Flad udvikling i kødpakkeri

Arbejdsulykker: Her er de 10 farligste brancher

Orkla har købt Havrefras

Ny omsætningsrekord, men OK Snacks dykkede gevaldigt på bundlinjen

Stryhns styrer stadig mod milliarden

Coldstar i sikkerhed efter frysekoks

Madmarkeds omsætning brager frem

Snackkæmpe er tilfreds trods milliontab

Syltefabrik udvider marmeladelinje og skaber job på Samsø

Luksus-pizzakæde er konkurs i Danmark

Kohberg tjener penge igen efter tre års tab

Trolden er på plads i nyt bryghus

Cognacflaske fra 1762 solgt for rekordbeløb på auktion

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Tomatketchup er kaldt tilbage

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Flere penge til presset Joe & The Juice

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nyhedsbrev Juni 2020

Lad FRECON stå på hovedet for dit medicinske udstyr

Grøn software til dine klimamål

KLEEchain

Håndspritstander incl håndsprit - Godt pakketilbud

NU - I dag torsdag kl 11.00 - Lær mere om støbegods

De nominerede til Kantineprisen 2020 er...

Forårstilbud - spar 3.000,00 - Nederman støvfri Sandblæser.

Lad os levere dine næste støttebensplader - Fyns Kran Udstyr

Mere genanvendelse er ikke helt sort

Dansk produktion af støbte designemner i høj kvalitet

SMC bliver virtuel på verdens største online cobot event

HySense® QL 326 - test af pumper

Stort sortiment af hydraulisk værktøj hos Carl Stahl A/S

Electric, autonomous and efficient: sea bus can fill niche

Perfekt vandbehandling takket være regulerbare kapselblæsere

Er laboratoriearbejde hverdagskost i din virksomhed?

Mobil-Gateway: fleksibel dataovervågning

Fra analoge til digitale vejesignaler med Siemens

GTS-institutternes teknologiske infrastruktur

Høj fleksibilitet med modulopbygget endestop

Membransædeventiler i flervejs-ventilblokke i rustfrit stål

Sammenligning af kabinetkølere

Lynhurtig indsats forhindrede langvarigt nedbrud

NOMO anvender en "total cost of ownership" indgangsvinkel

Send til en kollega

0.218