23948sdkhjf

Arla udvider mozzarellamejeri for 600 millioner

Efterspørgslen på mozzarella stiger så meget, at Branderup Mejeri i Sønderjylland skal udbygge for næsten 600 millioner kroner og produktionen af mozzarella mere end fordobles.

Samtidig øges bæredygtigheden i produktionen med anvendelse af den nyeste tilgængelige teknologi, oplyser Arla.

De første streger er allerede slået på tegningerne, og byggeriet går i gang i begyndelsen af det næste år. Udvidelsen ventes færdig i sommeren 2021.

Det er en udvidelse, der udadtil måske ikke vil se ud af så meget, men indadtil vil udvide mejeriets mælkeindvejningskapacitet, mælkesilobeholdning, mælkebehandlingsområde, lagerkapacitet og tilføje en osteproduktionslinje.

Alt det øger kapaciteten med 500 millioner liter mælk årligt, svarende til 53 millioner kilo mozzarella. Den store mængde ekstra ost mere end fordobler den nuværende mozzarellaproduktion, så der fremover bliver produceret 91 millioner kilo mozzarella på Branderup Mejeri årligt, fortæller Arla.

- Vi er stolte af vores produktion af højkvalitetsmozzarella her på Branderup Mejeri og det er en meget glædelig begivenhed, at en stigende efterspørgsel på vores produkter nu gør, at vi skal mere end fordoble vores produktion. Det er med til at skabe fremtidens mejeri, og jeg glæder mig på vegne af Arla, mejeriet og landmændene, siger Rene Nørgaard, senior director for Arlas mozzarellaproduktion.

25 nye medarbejdere
Han glæder sig især på lokalområdets vegne, fordi der skal bruges 25 nye kollegaer i forbindelse med den øgede kapacitet.

Arlas mozzarellaproduktion i Danmark er koncentreret på Branderup og Rødkærsbro mejerier. Herfra sendes oste ud til 100 lande. Succesen skyldes blandt andet, at udviklingsregioner rundt om i verden efterspørger mere ost i takt med, at fastfoodprodukter som pizza er i vækst verden over.

I forvejen er Arla Europas ledende producent på mozzarella. Samtidig betyder udvidelsen, at Arla stadfæster sin rolle som en sværvægter på verdensscenen i produktionen af mozzarella.

Den store investering i udbygningen betyder også en stor investering i den nyeste teknologi, der også skal være bæredygtig. Mejeriet vil fremover stå for en kraftig reduktion i vandforbruget idet vandet genbruges i alle led, og udvidelsen forberedes ifølge Arla til kommende, grønnere energiformer.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094