23948sdkhjf

Arla udvider mozzarellamejeri for 600 millioner

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Efterspørgslen på mozzarella stiger så meget, at Branderup Mejeri i Sønderjylland skal udbygge for næsten 600 millioner kroner og produktionen af mozzarella mere end fordobles.

Samtidig øges bæredygtigheden i produktionen med anvendelse af den nyeste tilgængelige teknologi, oplyser Arla.

De første streger er allerede slået på tegningerne, og byggeriet går i gang i begyndelsen af det næste år. Udvidelsen ventes færdig i sommeren 2021.

Det er en udvidelse, der udadtil måske ikke vil se ud af så meget, men indadtil vil udvide mejeriets mælkeindvejningskapacitet, mælkesilobeholdning, mælkebehandlingsområde, lagerkapacitet og tilføje en osteproduktionslinje.

Alt det øger kapaciteten med 500 millioner liter mælk årligt, svarende til 53 millioner kilo mozzarella. Den store mængde ekstra ost mere end fordobler den nuværende mozzarellaproduktion, så der fremover bliver produceret 91 millioner kilo mozzarella på Branderup Mejeri årligt, fortæller Arla.

- Vi er stolte af vores produktion af højkvalitetsmozzarella her på Branderup Mejeri og det er en meget glædelig begivenhed, at en stigende efterspørgsel på vores produkter nu gør, at vi skal mere end fordoble vores produktion. Det er med til at skabe fremtidens mejeri, og jeg glæder mig på vegne af Arla, mejeriet og landmændene, siger Rene Nørgaard, senior director for Arlas mozzarellaproduktion.

25 nye medarbejdere
Han glæder sig især på lokalområdets vegne, fordi der skal bruges 25 nye kollegaer i forbindelse med den øgede kapacitet.

Arlas mozzarellaproduktion i Danmark er koncentreret på Branderup og Rødkærsbro mejerier. Herfra sendes oste ud til 100 lande. Succesen skyldes blandt andet, at udviklingsregioner rundt om i verden efterspørger mere ost i takt med, at fastfoodprodukter som pizza er i vækst verden over.

I forvejen er Arla Europas ledende producent på mozzarella. Samtidig betyder udvidelsen, at Arla stadfæster sin rolle som en sværvægter på verdensscenen i produktionen af mozzarella.

Den store investering i udbygningen betyder også en stor investering i den nyeste teknologi, der også skal være bæredygtig. Mejeriet vil fremover stå for en kraftig reduktion i vandforbruget idet vandet genbruges i alle led, og udvidelsen forberedes ifølge Arla til kommende, grønnere energiformer.
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (1)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Leverpostejfabrik lukker

.

Laksefamilie fik næstbedste resultatet nogensinde

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Danish Crown klar til at bygge nyt kæmpedomicil

1

Ny flødebollefabrik mangler maskiner

Nyhedsbrev

15.517 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Efter rekordår: Cabinplant kæmper med 2020-budget

Online Avis Arkiv

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Jensens Bøfhus med plus for første gang i årevis

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Pizzeria-ejer tjente penge på at købe sine egne pizzaer

1

Lagkagehuset frigiver regnskab før tid: - Vi har ikke noget at skjule

Tomatketchup er kaldt tilbage

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Co-Ro satte ny saftrekord - og har nu fokus på nye markeder

Too Good To Go lander ny, stor aftale

Rekordmange nye øl tappes på dåse

Corona-krise kaster skygge over rekordhalvår for Danish Crown

Afvikling og it-system koster dyrt: Haarslev har nyt stort minus

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Politi: Åbning af spisesteder gik over al forventning

Færre end normalt spiser ude trods restauranters åbning

Nedgang: Nordic Seafoods milliardomsætning begynder igen med 2

Lagkagehuset er havnet i en shitstorm

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Novozymes nød godt af hamstring af mad

Pressede fødevareproducenter bruger nyt salgsværktøj

Landmand frygter at brænde inde med 40 tons asparges

Basisvarer med til at løfte Nestlés salg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Når der ikke må gå fisk i maskineriet

Få styr på dine stopårsager - 2

Ny 3D scanner på markedet

Brancheorganisationen EESPA: Vi skal holde handlen i gang

Få overblik over vores udvalg af løfteåg på vores hjemmeside

Webinar: Inventor og Tick Tool - Tips & Tricks

Sensorer til barske miljøer

Spar 90% CO2 på dine transporter

Rabat på kurser i AutoCAD og Revit

6 myter om lagerautomatisering

Tal med medarbejderne om den nye hverdag

Plade- og tavleløsninger fra SMC

Vi er måske ikke Danmarks største kranfirma.

Er din jordforbindelse helt skæv?

Unboxing – Er din indpakning værd at pakke ud?

INOX udvider med 3 nye lagerhaller

Danmarkshistoriens største UV-projekt til drikkevand

Automatiseret styring af forskellige viskositeter

Bannere i god kvalitet til en god pris

Luftovervågning med Bluetooth

Tilføj olie analyse til dine kraner

NYT Online Webinar – Fyns Kran Udstyr A/S

Skal du udveksle EDI med en eller flere detailkæder?

Eftersyn af kraner - så tag en snak med Harry eller Anders

COVID-19 – har øget efterspørgslen på Grøn Cirkulær Omst.

Send til en kollega

0.312