23948sdkhjf

Arla udvider mozzarellamejeri for 600 millioner

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie
Efterspørgslen på mozzarella stiger så meget, at Branderup Mejeri i Sønderjylland skal udbygge for næsten 600 millioner kroner og produktionen af mozzarella mere end fordobles.

Samtidig øges bæredygtigheden i produktionen med anvendelse af den nyeste tilgængelige teknologi, oplyser Arla.

De første streger er allerede slået på tegningerne, og byggeriet går i gang i begyndelsen af det næste år. Udvidelsen ventes færdig i sommeren 2021.

Det er en udvidelse, der udadtil måske ikke vil se ud af så meget, men indadtil vil udvide mejeriets mælkeindvejningskapacitet, mælkesilobeholdning, mælkebehandlingsområde, lagerkapacitet og tilføje en osteproduktionslinje.

Alt det øger kapaciteten med 500 millioner liter mælk årligt, svarende til 53 millioner kilo mozzarella. Den store mængde ekstra ost mere end fordobler den nuværende mozzarellaproduktion, så der fremover bliver produceret 91 millioner kilo mozzarella på Branderup Mejeri årligt, fortæller Arla.

- Vi er stolte af vores produktion af højkvalitetsmozzarella her på Branderup Mejeri og det er en meget glædelig begivenhed, at en stigende efterspørgsel på vores produkter nu gør, at vi skal mere end fordoble vores produktion. Det er med til at skabe fremtidens mejeri, og jeg glæder mig på vegne af Arla, mejeriet og landmændene, siger Rene Nørgaard, senior director for Arlas mozzarellaproduktion.

25 nye medarbejdere
Han glæder sig især på lokalområdets vegne, fordi der skal bruges 25 nye kollegaer i forbindelse med den øgede kapacitet.

Arlas mozzarellaproduktion i Danmark er koncentreret på Branderup og Rødkærsbro mejerier. Herfra sendes oste ud til 100 lande. Succesen skyldes blandt andet, at udviklingsregioner rundt om i verden efterspørger mere ost i takt med, at fastfoodprodukter som pizza er i vækst verden over.

I forvejen er Arla Europas ledende producent på mozzarella. Samtidig betyder udvidelsen, at Arla stadfæster sin rolle som en sværvægter på verdensscenen i produktionen af mozzarella.

Den store investering i udbygningen betyder også en stor investering i den nyeste teknologi, der også skal være bæredygtig. Mejeriet vil fremover stå for en kraftig reduktion i vandforbruget idet vandet genbruges i alle led, og udvidelsen forberedes ifølge Arla til kommende, grønnere energiformer.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (1)
Forsiden lige nu

Direktør tyvstarter mejeriprojekt til 100 millioner

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Thylandske jomfruhummere får DI-pris

Nyhedsbrev

15.236 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ugens grin: Gebyrgribben

Online Avis Arkiv

Vestjysk teknologi skal revolutionere fremtidens ølbrygning hos Carlsberg

Robotter har været med til at skabe flere danske job

Nyt samarbejde skal løse fødevarebranchens udfordringer

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Danskere sælger livsværk til amerikansk emballagegigant

Homemate skal levere hverdagsretter til nemlig.com

Østjyder får stærk fødevarepartner i Holland

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

1

Arla udvider mozzarellamejeri for 600 millioner

Udvælgelse: Randers Street Food vil holde kokkeprøver før åbningen

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Flammen satser på både take away, brunch og flere restauranter

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Fynboer laver enorme mængder andelår, hakkebøffer og kamsteg

Danish Crown indgår kæmpeaftale i Kina

Ny direktør afviser krise hos Brüel

Bifodan nu på amerikanske hænder

Friland har hul igennem til USA

Danish Food Clusters direktør stopper

Hartmann får ny formand

Virksomheder med underskud: Største stigning siden finanskrisen, men …

Process Engineering-ejer hædret

Ged på gaflen: Gederne indtager de danske mejerier

1

Bagerkæde lancerer vitaminbrød med ny gærtype

1

Skagenfood har nu en klimakasse

Mille-medarbejdere beholder jobbet

Lagkagehuset ramt af brand - bagere evakueret

Carlsberg opjusterer igen kort før regnskab

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Preboarding og onboarding – en god start

Findes den ultimative kompressor?

Mød Trelleborg Sealing Solutions på WindEurope Offshore 2019

Mød os på DIRA messen

Bent Nygaard Elektronik A/S forhandler Labelmate

Mød Bo Rønhard - Ny salgskonsulent i Nordjylland

Manuelle taljer fra TOHO hos Carl Stahl A/S

Sådan undgår du Dødens Gab

Fjernundervisning

Lenze tilbyder Plug & Produce

Sådan bidrager Superfos til den cirkulære økonomi

Standard skal sikre privatlivets fred

Olet Industrigummi A/S leverer emner til fødevareindustrien

Mangler du en destrueringstank til din kones farlige fælder?

CLAMPEX ® Spændelementer fra KTR

Har du etiketter til årets største shoppingsæson?

Kom og mød Silhorko på AJOUR 2019

Julekalender: Vind chokolade med GS1

Nyt viskosimeter fra Hydramotion

Ny viden og erfaringsdeling er vigtig

Er du klar til vinteren?

Nomo tilbyder Lejereparation

ZF Danmark er en del af ZF Group

Ny intern sælger hos Carsten Holm A/S

Munchere (neddelere) i høj kvalitet fra AxFlow

Send til en kollega

0.22