23948sdkhjf

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Teknologisk Institut vil klæde branchen på med teknologier til processering, emballering og tilberedning

Tidligere havde færdigretter et broget ry og blev primært forbundet med kopnudler og frysepizzaer - men nu er hylderne i supermarkederne fyldt med sunde og velsmagende opgraderede færdigretter, konstaterer Teknologisk Institut, som er klar til at hjælpe fødevareindustrien på det hastigt voksende marked..

- Markedet for convenience food er i hastig vækst, og det er nu, fødevareindustrien skal slå til. Forbrugerne efterspørger mad af høj kvalitet, og den skal også gerne være økologisk og tage hensyn til miljøet. Det stiller nye krav til branchen, som vi nu vil klæde godt på med nye teknologier inden for processering, emballage og tilberedning, fortæller Claus Hindborg Kristensen, projektleder på Teknologisk Institut.

Emballage med mange funktioner
Især emballagen er en vigtig del af et godt convenience-måltid, påpeger han. Den rette indpakning har to overordnede formål: At forlænge måltidets holdbarhed – og dermed mindske butikkernes madspild – samt at være visuelt appellerende, så forbrugeren får lyst til at købe måltidet med hjem.

- Emballagen skal desuden kunne håndtere et varieret behov for opvarmning af de enkelte dele i det færdige convenience-måltid, og der er øget efterspørgsel på bæredygtig indpakning. Vores specialister kan udvikle skræddersyede emballageløsninger i samarbejde med den enkelte virksomhed, siger Claus Hindborg Kristensen.

Nye udfordringer
Convenience-måltider er særligt udfordrende, fordi håndteringen af råvarer begynder hos producenten, men afsluttes hos slutbrugeren. Det stiller høje krav til råvarerne og fremstillingsprocesserne. Derudover består et convenience-måltid af forskellige komponenter, der varierer i tilberedningsgrad, for eksempel rå salat, semiforarbejdet kød og måske en dressing, nævner projektlederen.

- Det kræver en multidisciplinær tilgang at fremstille en velsmagende færdigret af høj kvalitet. Mange fagområder skal spille sammen for at opnå succes. Med afsæt i industriens behov og danske kvalitetsråvarer udvikler vi konkrete løsninger på de udfordringer, producenterne oplever i forhold til convenience food. Ud over emballage har vi særligt fokus på udvikling af metoder, der kan måle og styre kvalitet og holdbarhed samt hvordan vi kan gøre fremstillingen af færdigretterne mere energieffektive, fortæller Claus Hindborg Kristensen.





Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Kødkomet tredobler overskuddet i dugfrisk regnskab

Suvit: Vi vokser måske lige hurtigt nok

Danish Crown stikker helt af fra konkurrenterne

180 syge efter at have spist nytårsøsters

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Nyhedsbrev

15.338 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Online Avis Arkiv

Nøddeekspert skal undersøge tonsvis af stjålne varer

Kødsuccesen Suvit stormer frem - åbner linje nummer tre

Fætre laver plantefars i Viborg

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

50 millioner mælkekartoner bliver helt og aldeles baseret på træ

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Crispy Food og Nakskov Mill Foods fusionerer

Virksomheder går på lærlingejagt under DM i Skills

DTU-forskere laver vegansk yoghurt af ølrester

Tidligere Løgismose-boss har planer på Fyn

Danske bagere vandt VM-bronze

Skagen øger sin markedsandel på fisk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

1

De vil lave ko-fri mælk i et laboratorium

Medejer købt ud af madservicefirma

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Flensted lukker fabrik i Billund

Lantmännen får ny CFO

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Fødevarebranchens brikker er blevet allemandseje

Bananimportør scorede 83 millioner

Medarbejdere skyder tocifret millionbeløb i Løgismose Meyers

Alkoholfri øl brager frem

Årets læserhits: Konkurser og fusk er i høj kurs

Spangsberg vinder tvist med spiritusfirma

Fødevarestyrelsen finder færre sorte slagtere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Programmerbar tryksensor fra EGE-Elektronik

Ny instrumenteringsbrochure fra BS

Kemi-tech ApS, 10 år med miljøvenlige specialkemikalier

Udnyt ressourcerne i dit spildevand – det betaler sig

Frode Laursen støtter bæredygtig transport med standarder

Siemens Sentron 5SY1-automatsikring til styrestrømkredse

Salicath - kvalitetsprodukter til mejeri- og levnedsmiddelindustrien

Kom Til Stor Åbningsfest Hos Kärcher

Laserskæring i høj kvalitet

JKS Kandidatbarometer Q1 2020

Nyt kursus i emulsioner i fødevarer

Øget produktivitet og bedre konkurrenceevne

Miljøvenlig og bionedbrydelig er ikke det samme

AC motor med justérbar klemkasse sikrer nem kabelhåndtering

ZIMM Screw Jacks finder du hos ZF Danmark

Germanium glas fra Mirit Glas

Konkurrence - Vind en LEGO TECHNIC® mobilkran!

Kompressorer fra Broomwade fås atter hos Granzow A/S

3D laserscanning sikrer tolerancerne ved EJV Tooling A/S

Leasing af genbrugt IT - forbedrer jeres likviditet

Hvordan griber du leverandørstyring an?

KEN HYGIENE SYSTEMS sikrer høj hygiejnesikkerhed

PLM-software partnerskab

Manicus Teknik præsenterer KTR koblinger til pumpeteknologi

Gibotech Nytårskur stor succes

Send til en kollega

0.125