23948sdkhjf

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Teknologisk Institut vil klæde branchen på med teknologier til processering, emballering og tilberedning

Tidligere havde færdigretter et broget ry og blev primært forbundet med kopnudler og frysepizzaer - men nu er hylderne i supermarkederne fyldt med sunde og velsmagende opgraderede færdigretter, konstaterer Teknologisk Institut, som er klar til at hjælpe fødevareindustrien på det hastigt voksende marked..

- Markedet for convenience food er i hastig vækst, og det er nu, fødevareindustrien skal slå til. Forbrugerne efterspørger mad af høj kvalitet, og den skal også gerne være økologisk og tage hensyn til miljøet. Det stiller nye krav til branchen, som vi nu vil klæde godt på med nye teknologier inden for processering, emballage og tilberedning, fortæller Claus Hindborg Kristensen, projektleder på Teknologisk Institut.

Emballage med mange funktioner
Især emballagen er en vigtig del af et godt convenience-måltid, påpeger han. Den rette indpakning har to overordnede formål: At forlænge måltidets holdbarhed – og dermed mindske butikkernes madspild – samt at være visuelt appellerende, så forbrugeren får lyst til at købe måltidet med hjem.

- Emballagen skal desuden kunne håndtere et varieret behov for opvarmning af de enkelte dele i det færdige convenience-måltid, og der er øget efterspørgsel på bæredygtig indpakning. Vores specialister kan udvikle skræddersyede emballageløsninger i samarbejde med den enkelte virksomhed, siger Claus Hindborg Kristensen.

Nye udfordringer
Convenience-måltider er særligt udfordrende, fordi håndteringen af råvarer begynder hos producenten, men afsluttes hos slutbrugeren. Det stiller høje krav til råvarerne og fremstillingsprocesserne. Derudover består et convenience-måltid af forskellige komponenter, der varierer i tilberedningsgrad, for eksempel rå salat, semiforarbejdet kød og måske en dressing, nævner projektlederen.

- Det kræver en multidisciplinær tilgang at fremstille en velsmagende færdigret af høj kvalitet. Mange fagområder skal spille sammen for at opnå succes. Med afsæt i industriens behov og danske kvalitetsråvarer udvikler vi konkrete løsninger på de udfordringer, producenterne oplever i forhold til convenience food. Ud over emballage har vi særligt fokus på udvikling af metoder, der kan måle og styre kvalitet og holdbarhed samt hvordan vi kan gøre fremstillingen af færdigretterne mere energieffektive, fortæller Claus Hindborg Kristensen.





Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Agent køber sig ind hos fiskeproducent

Direktør efter voldsom arbejdsulykke: Ingen fejl i Ticans sikkerhed

Danforel med ny direktør og mere kapital

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Harboes-formand varsler ny spareplan

Harboes ramt på bundlinjen af ledelsesændringer

Nyhedsbrev

15.293 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Dansk kølegigant præsterer bedste regnskab i koncernens historie

Online Avis Arkiv

Direktør og bestyrelsesformand forlader Harboes

Diskret saftevandsgigant startede i et udhus i Vanløse

Verdens sundeste kornsort skal hjælpe folk med overvægt og diabetes

Bøde: Karse skal behandles som en fødevare

Stor sushikæde: Vi bliver tilbudt kinesiske beløbskokke

De vil gerne ansættes på beløbsordningen, men så arbejde mange flere timer.

Tre plantedrenge har hul igennem til Coop

Falengreen køber sig til mere convenience

Opkøbet af Q Foods skal styrke Falengreens position på det vigtige convenience-marked

Video: Sådan kan sensorer forbedre en fødevareproduktion

Sønderjysk slagter er rykket ind i alle Lidl-butikker

Sprøjter sig til holdbarhed: Californisk plantebelægning skal testes i Danmark

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

1

Brygmester med ny teknologi: I princippet kan jeg sidde derhjemme og sætte det hele i gang

Dansk fødevareeksport på rekordkurs

Dekanter-teknologi løftes til nye højder

103 millioner skal bane vejen til fremtidens fødevareforskning

Tilflytter: Sagsbehandlerne har forstand på fødevarer

Fødevarevirksomhederne flokkes om Vejen

Kommunen er ved at opbygge en decideret fødevareklynge i det sønderjyske

Eksporten af økologi falder efter 12 år med fremgang

Allerede nu sætter 2019 konkursrekord

Nu skal fremtidens fødevarer være helt sikre

Kyllingekød trækkes tilbage - solgt over hele landet

Illegale ansatte: Ny finanslov fordobler bødestraffen

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

Lukket anlæg recirkulerer 98 procent af vandet

Svineavlere går imod Danish Crowns klimaindsats

Ægtepar fik millioner for sodavandssucces

1

Coop inviterer små mad-producenter til gratis seminar

Danish Crown Foods har nu ny direktør i Danmark

Trods konkurs: Slagtehus fortsætter

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Reducer vibrationer i pakkemaskiner!

SBO Pumpebejds MV Werften

Præisoleret alupex rør med afgrening fra Nordic Pipe ApS

TM Robot Asyril Applikation

Båndsave fra Tyske Freund.

VIDEO: Se hvordan man spoler over 3 kilometer stålwire!

PRO-CONSULT yder også mekanisk service

DiaLabXpo vil bringe dansk Life Science ind i fremtiden

Summit fører Magnesense Differens tryktransmitter

Fremtiden er magisk og automatisk

Copenhagen Pump tilbyder Lutz membranpumper

Lisco Analytical har det rigtige udstyr til måling af lednin

Kontinuerlig online vandanalyse

Vedligeholdelsesfrie og energibesparende løftemagneter

Smart Automation ønsker glædelig jul og godt nytår

Kom til Åbent hus hos jpbc 17. januar

Ny Serie 3000 magnetventiler fra PNEUMAX

Er vi ved at skylle godt business intelligence-håndværk ud?

Forskellige Simatic hjælpeværktøjer fra Siemens

Ara-El ApS: Finder Serie 67 relæer

Lækker din pumpe? Eller ophober den snavs?

Klopumpe fra Axflow reducerer energiforbrug og omkostninger

Leverer du ind til den danske dagligvarehandel?

Billige kuglebøsninger i kompakt design til nem montering

Vælg den rigtige emballage og pak forsvarligt

Send til en kollega

0.238