23948sdkhjf

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Teknologisk Institut vil klæde branchen på med teknologier til processering, emballering og tilberedning

Tidligere havde færdigretter et broget ry og blev primært forbundet med kopnudler og frysepizzaer - men nu er hylderne i supermarkederne fyldt med sunde og velsmagende opgraderede færdigretter, konstaterer Teknologisk Institut, som er klar til at hjælpe fødevareindustrien på det hastigt voksende marked..

- Markedet for convenience food er i hastig vækst, og det er nu, fødevareindustrien skal slå til. Forbrugerne efterspørger mad af høj kvalitet, og den skal også gerne være økologisk og tage hensyn til miljøet. Det stiller nye krav til branchen, som vi nu vil klæde godt på med nye teknologier inden for processering, emballage og tilberedning, fortæller Claus Hindborg Kristensen, projektleder på Teknologisk Institut.

Emballage med mange funktioner
Især emballagen er en vigtig del af et godt convenience-måltid, påpeger han. Den rette indpakning har to overordnede formål: At forlænge måltidets holdbarhed – og dermed mindske butikkernes madspild – samt at være visuelt appellerende, så forbrugeren får lyst til at købe måltidet med hjem.

- Emballagen skal desuden kunne håndtere et varieret behov for opvarmning af de enkelte dele i det færdige convenience-måltid, og der er øget efterspørgsel på bæredygtig indpakning. Vores specialister kan udvikle skræddersyede emballageløsninger i samarbejde med den enkelte virksomhed, siger Claus Hindborg Kristensen.

Nye udfordringer
Convenience-måltider er særligt udfordrende, fordi håndteringen af råvarer begynder hos producenten, men afsluttes hos slutbrugeren. Det stiller høje krav til råvarerne og fremstillingsprocesserne. Derudover består et convenience-måltid af forskellige komponenter, der varierer i tilberedningsgrad, for eksempel rå salat, semiforarbejdet kød og måske en dressing, nævner projektlederen.

- Det kræver en multidisciplinær tilgang at fremstille en velsmagende færdigret af høj kvalitet. Mange fagområder skal spille sammen for at opnå succes. Med afsæt i industriens behov og danske kvalitetsråvarer udvikler vi konkrete løsninger på de udfordringer, producenterne oplever i forhold til convenience food. Ud over emballage har vi særligt fokus på udvikling af metoder, der kan måle og styre kvalitet og holdbarhed samt hvordan vi kan gøre fremstillingen af færdigretterne mere energieffektive, fortæller Claus Hindborg Kristensen.





Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

En æra er slut: Jorgensen skifter direktør

Kims har fyret 10 procent af medarbejderne

Ørbæk Bryggeri kan nu bruge ølbobler i sodavand

Corona har drevet tv-kok til konkurs

Fødevarefolk kan igen få gratis hjælp til at slå igennem i Indien

Slagterikontrol: Ansatte med temperatur på knap 37,8 grader skal svare på spørgsmål

Nyhedsbrev

15.578 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Yderligere 18 ansatte er smittet på slagteri

Online Avis Arkiv

Ny, stor spiller på markedet for æg

Lavere salg under corona har kostet Heineken milliarder

Vestfyen tilbagekalder sodavand

Smitteudbrud vokser på slagteri i Ringsted

1

Nordjysk isproducent vil overveje "Kæmpe Eskimo"

Sommerens rokader i bestyrelser og direktioner

Aqua d'Or med rekordstort overskud

Kartoffelmel: Landmænd vil lave ny fabrik til en halv milliard

Coop har hjulpet 120 små fødevarevirksomheder med ny salgskanal

Fordobling af smittede på slagteri: 32 testet positive

Nyt koncept: Fastfoodkæde vil give halv pris til abonnenter

Rugbrød tilbagekaldt efter fund af mug

Hanegal køber op på færdigret-markedet

900 Danish Crown-medarbejdere skal hver coronatestes syv gange

Smittetal stiger på slagteri, der nu får eget testcenter

Efter skandale-omtale: Burger Shack ansætter kvalitetschef

Medie: Cateringfirma vil fyre 400 i Københavns Lufthavn

Lukkede restauranter koster McDonald's milliarder

Pizzakit er kaldt retur efter fund af metalstykker

Ægtepar laver nu smukke ispinde på Bornholm

Unibrew kæmper med at lave øl nok

Danish Crown klar til at droppe transportfirma ved dom

Efter udnyttelse af kinesiske kokke: Stadig ingen kontrol

Gryderet med luft er kaldt retur

Så er den gal igen med Hard Rock

Pålæg og pølser er tilbagekaldt

Chr. Hansen er helskindet gennem corona - overvejer nu frasalg

Palsgaard bruger 750 millioner på at fordoble kapaciteten

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Er du kunde hos os?

Kåret som en af Tysklands største virksomheder

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Ultralydssensor i robust design

Fang dine ætsende væsker før de får fat i din pengepung

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed?

Husk at du kan bestille & hente udstyr hos vores afdelinger

Hvordan hænger effektivitet og lagerautomater sammen?

Møllen maler helt af helved’ til…

Nyansættelse

Derfor er vores S30 løfteåg noget helt unikt!

Sundt indeklima

Ny flowsensor fra EGE-Elektronik

ADR Dokument

Optimal beluftning af sandfælder med den rette teknologi

RASCH forhandles af Salicath ApS

ADR-IMDG Dokumentation

Mangler du en el-motorer til din næste applikation?

Få mere viden om løftemagneter - gratis webinar

MSA

Ikke to dage er ens, når man arbejder hos os

Nye CNC maskiner

Kan dine temperaturfølsomme medier holde varmen?

Modtager du vores nyhedsbrev?

Få succes med produktionsstyring

Send til en kollega

0.141