23948sdkhjf

Ny madspildsportal får sine varer direkte fra producenterne

Lørdag gik en ny madspildsportal i luften i Danmark. Under navnet Motatos vil indehaverne opkøbe fødevarer, der ellers skulle have været destrueret af producenterne, og sælge maden billigt via en webshop,

Det skriver Berlingske Tidende.

Konceptet findes i forvejen i Sverige og Finland, hvor det hedder Matsmart - og det reddede alene sidste år 3.200 ton mad fra at blive destrueret, så det i stedet blev solgt til svenske og finske hjem, nævner avisen.

- Der er ingen tvivl om, at madspild er et stort problem. Måske et af vor tids største. Alle elsker et godt tilbud, og vores service passer godt ind i trenden om, at mad i stigende grad bliver solgt online. Det giver god mening at træde ind på det danske marked, for Danmark har de samme udfordringer, når det gælder om at komme madspild til livs, siger en af Matsmarts tre grundlæggere, Karl Andersson, ifølge Berlingske.

Han peger på, at mens der længe har været fokus på at nedbringe madspildet hos supermarkeder og private husstande, så har ingen før tænkt på den enorme mængde, der ligger hos producenterne.

Bland de mange varer, der er med fra begyndelsen hos Motatos, finder man hasselnøddesmør, basmati-ris, honning, appelsinjuice, knækbrød, sojamælk og hvide bønner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.096