23948sdkhjf

Det Danske Madhus vandt alligevel madkrigen

I en sag om store ordrer på det kommunale mad-område har stifteren af Det Danske Madhus, Henrik Sørensen, nu fået medhold efter en lang og sej kamp:

Social- og Indenrigsministeriet har givet ham ret i, at Norddjurs og Randers kommuner ikke handlede efter loven i en sag om udbud, og at kommunernes fælles madprojekt nu enten skal gøres lovligt eller droppes. Det skriver Børsen.

Det Danske Madhus blev hårdt ramt, da Norddjurs Kommune i januar sidste år indgik aftale med nabokommunen Randers' storkøkken, Madservice Kronjylland, om levering af mad til 300 af kommunens ældre.Det skete uden udbud, og ældremadsleverandøren Det Danske Madhus fik dermed ikke mulighed for at byde på opgaven.

Men det var helt i orden, afgjorde først Klagenævnet for Udbud og derefter Ankestyrelsen, som Henrik Sørensen klagede til. Det Danske Madhus betragtede aftalen mellem de to kommuner som "opgavetyveri", idet virksomheden, der i forvejen fra syv afdelinger leverer ældremad til en række kommuner, stod klar til at varetage opgaven også for Norddjurs Kommune.

Og nu har Henrik Sørensen altså i tredje forsøg fået ret, idet Social- og Indenrigsministeriet vurderer sagen stik imod de tidligere afgørelser.

- Jeg var faktisk ret bekymret. Det kan jo blive en samfundsøkonomisk katastrofe, hvis kommunerne begynder at levere forskellige ydelser til hinanden uden at sende noget
i udbud, siger han til Børsen og henviser til, at der pludselig også var andre kommuner, der begyndte at bruge den samme finte, idet Ankestyrelsen havde godkendt modellen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074