23948sdkhjf

Topmoderne ølbrygning: De glæder sig helt vildt i Thisted

Store smil og masser af stolthed lyser i disse dage ud af brygmester Antoni Aagaard Madsen og direktør Aage Svenningsen på Thisted Bryghus, som lørdag indvier sit splinternye og topmoderne bryghus med en folkefest..

- Forskellen på det gamle og det nye er helt vild. Det er to forskellige verdener, og man kan allerede nu slet ikke forstå, at det kunne lade sig gøre før, konstaterer Aage Svenningsen, mens han viser rundt på de 550 nye kvadratmeter med fem enorme tanke i rustfrit stål som det mest iøjnefaldende. Bygningen indeholder også et nyt maltlager.

Byggeriet til cirka 30 millioner kroner næsten fordobler kapaciteten med et anlæg, som nu kan håndtere 8.000 liter bryg. En ny bryg kan sættes i gang hver anden time, og i en test har Thisted Bryghus gennemført 10 bryg på 27 timer.

- Det skulle vi have brugt fire dage på før. Så med det nye bryghus vinder vi både tid og volumen, nævner Antoni Aagaard Madsen.

15 gratis procent
Han peger på, at det nye, fuldautomatiske anlæg er så effektivt, at det alene medfører en vækst på 15 procent. Forstået på den måde, at hver gang der bliver brugt et kilo malt, kommer der 15 procent mere øl ud af det sammenlignet med det gamle anlæg. Og det bliver til en hel del, når man som i Thisted bruger 1.000 tons malt om året.

- Så 15 procent af vores vækst med det nye anlæg får vi helt "gratis", bemærker Aage Svenningsen.

En del af gulvet i den nye bygning er stadig tomt, men det er fordi der allerede er skabt plads til kommende investeringer. Gæringsproces, filtrering og centrifugering skal således flyttes i næste omgang.

Læs også: Bryggeri indgår bæredygtigt samarbejde med overfladebehandler

I de gamle bygninger skal der fortsat være blandt andet tapning, pakkeafdeling og lager.

Flaskehals er væk
Det nye bryghus, hvor indmaden er leveret af proces-eksperten GEA, har været i brug siden slutningen af oktober, og der er allerede løbet 40 bryg gennem rør og tanke. Ifølge Aage Svenningsen bliver der stadig brygget en smule på det gamle anlæg.

- Det er også for at få brugt det sidste malt derovre. Vi er alligevel så meget købmænd, at vi godt vil have det brugt op, siger direktøren.

Læs også: Thisted Bryghus sender øl over Atlanten

Thisted Bryghus brygger nu cirka 3,8 millioner liter om året, og selv om kapaciteten med det nye bryghus er cirka fordoblet, kommer det ikke til at ske lige med det samme.

- Vi kan fordoble produktionen, men vi kan jo ikke sælge det dobbelte fra dag et. Det kommer til at ske step by step, med en støt stigende kurve som i de seneste otte-ni år.

- Volumen har været vores flaskehals i de seneste år, men det er vi ovre nu, fastslår Aage Svenningsen.
Mere om: Thisted Bryghus
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Kims åbner et chips-outlet

Så er Arlas nye kæmpebyggeri i gang

Fusk med salg af enorm mængde chokolade giver millionsmæk

Frygtet virus lukker Danish Crown-fabrik

Mexicansk kæde er lukket

Jysk bryghus vil 10-doble produktionen

Nyhedsbrev

15.353 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Økologisk direktør siger farvel

Online Avis Arkiv

Teenager har succes med kartofler

Vestjyske fødevareproducenter blev klogere

Rekordregnskab skal sikre fremtiden for Thisted Bryghus

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Restaurant er nu børnefri

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Hancock får automatisk renseanlæg

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Sukkergigant vil lave grøn gas

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Ny medejer hos Ærø Whisky

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Medejer købt ud af madservicefirma

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nye varianter af kartoffelmos

Dansk Materiale Netværks Årsdag 2020

Ny Stabilus IndustryLine gasfjedre film

PRODUKTFOKUS: Treben i aluminium fra tyske IKAR GmbH

Kurser og seminarer hos Carl Stahl A/S

Pladegummi på ruller eller skåret på mål

Markedsrapport 2019 – Har du haft den rigtige elpris?

Produktions optimering med WERMA ANDON system

Fjern nemt og hurtigt spåner fra køle-smøremidlet

Frer's jordfejlsrelæ DB3-serien

En DENSORB caddy fuld af overraskelser

Udnyt ressourcerne i dit spildevand – det betaler sig

Én flowswitch, to målinger - til alle typer væsker

DABA lancerer ny bagedygtig løsning i genanvendt plast

Vandværksmesse 31. januar - Roskilde

Data Drevet Produktion - IoT og produktionsplanlægning

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

40 års jubilæum

KUMA fandt en fleksibel løsning

Miromatic forhandles af Salicath ApS

Siemens Sitrans Probe LU240

Hydrauliske komponenter fra KTR

Bestil sensorer hurtigt og direkte fra producentens lager

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Send til en kollega

0.173