23948sdkhjf

"Helt vildt": Årets danske bryggeri er Åben

Et af landets yngste bryggerier, Åben i Kolding, er kåret som Årets danske Bryggeri 2019. Bryggeriet fik hver femte stemme ved afstemningen blandt Danske Ølentusiasters medlemmer.

- Det er helt vildt, særligt når jeg kigger på de andre vindere. Det er Hornbeer, Thisted Bryghus, Mikkeller og sidste år var det Amager Bryghus, der rangerer blandt de bedste i hele verden. Det er etablerede huse, der har vundet. Vi er lillebitte og helt nye, så det er så vildt, at vi har vundet. Jeg er helt rundt på gulvet, siger Philip Hulgaard, der er stifter og ejer af Bryggeriet Åben, til Jydske Vestkysten.

Han etablerede bryggeriet for godt to år siden sammen med barndomsvennen Johannes Karstoft, der landmand og dyrker bryggeriets malt.

- Philip er en ung brygger, og Åben er et nyt, dansk bryggeri. Det er herligt at se, hvordan bryggeriet allerede efter to-tre år i branchen har sat sit præg på det danske ølmarked, siger Klaus Rehkopff, landsformand hos Danske Ølentusiaster, i en kommentar til kåringen.

Bryggeriet ligger på Philip Hulgaards fødegård lidt uden for Kolding, hvor han blandt andet brygger signaturøllen “Bryg 61”. Den har sit navn efter der antal forsøg, det tog at udvikle den.

Årets danske Bryggeri findes ved en direkte afstemning blandt Danske Ølentusiasters 8.700 medlemmer. I årets afstemning deltog 998 medlemmer.

Bryggeriet Åben blev indstillet af seks lokalafdelinger - Fredericia, København, Aarhus, Kolding, Randers og Silkeborg - og i alt var 21 danske bryggerier indstillet denne gang. Vinderen fra Kolding fik 197 stemmer, altså lige knap 20 procent af de afgivne.

Efter nytår åbner Åben en bar i Aarhus.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.129