23948sdkhjf

Brygmester med ny teknologi: I princippet kan jeg sidde derhjemme og sætte det hele i gang

Med indvielsen af sit nye, højteknologiske bryganlæg har Thisted Bryghus ikke bare fået mere volumen og en mere effektiv brygproces.

Bryghuset har også fået en brygmester, som nu har fuld kontrol over det hele bare ved at flytte en mus og trykke på nogle taster på sin computer. Med det nye kontrolsystem justerer han nemt sukker, humle, tider og alt andet, der skal få brygprocessen til at gå op i en højere enhed.

- Jeg skal sådan set bare putte en opskrift ind i computeren og så trykke start. I princippet kan jeg også gøre det fra telefonen, når jeg sidder derhjemme en lørdag aften, siger brygmester Antoni Aagaard Madsen.

Han erkender gerne, at uden den menneskelige hjerne kan man på nogle områder måske godt miste lidt charme ved ølbrygningen, og brygmesteren har ikke på samme måde behov for sin fingerspidsfornemmelse. Men det bliver så rigeligt opvejet af, at det hele nu er meget mere ensartet, og at man nemmere kan få overblik over erfaringerne fra bryg til bryg, nævner han.

Papir og hjerne
Før Thisted Bryghus skiftede det gamle bryghus ud med det nye, havde Antoni Aagaard Madsen ikke en eneste computer med i sit daglige brygarbejde i Thisted.

Læs også: Bryggeri indgår bæredygtigt samarbejde med overfladebehandler

- Det hele foregik på papir og inde i mit hoved, konstaterer han.

Det med moderne ølbrygning er dog ikke nyt for Antoni Aagaard Madsen. Da han blev brygmester i Thisted i 2012, kom han fra Nibe Bryghus, hvor han var vant til at arbejde med et computerstyret anlæg.

Læs også: Thisted Bryghus sender øl over Atlanten

- Det var et voldsomt skifte. Men til gengæld kunne jeg ringe til mine tidligere kollegaer og sige, at "nu har jeg været her i en uge og har brygget lige så meget øl, som I gør på et år", husker han.

Brygmesteren anslår, ar han indtil nu i sin tid på Thisted Bryghus har lavet 60-70 forskellige slags øl. Nyhederne for 2020 er stort set på plads, og inden længe begynder han og kollegaerne at se på, hvad de vil sende på markedet i 2021.
Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109