23948sdkhjf

Brancheorganisation: Kokkes forhold kan let kontrolleres

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Det er let at kontrollere de forhold, kokke og andre i restaurationsbranchen arbejder under, mener direktør.

Der skal føres langt bedre kontrol med arbejdsforholdene for udenlandsk arbejdskraft, der kommer til Danmark for at arbejde i hotel- og restaurationsbranchen.

Og det er slet ikke så svært, mener Katia Østergaard, der er administrerende direktør i brancheorganisationen Horesta.

- Det er relativt enkelt for myndighederne at undersøge, om der foregår noget, der virker mærkeligt.

- Der er tre nøgletal, der giver en indikation på, om det her ser rigtigt ud: åbningstid, ansatte og omsætning. Her kan man lynhurtigt se, om der er en fornuftigt sammenhæng for at vurdere, om det går lovligt for sig

- Har man to registrerede medarbejdere og en åbningstid fra 10 til 24 ugens syv dag - det kan man jo ikke, det kan enhver regne ud, siger hun.

DR og Fagbladet 3F har beskrevet, hvordan mange kinesiske kokke kommer til Danmark for at arbejde, men bliver udnyttet af danske restauranter.

Over 35.582 kroner
De kinesiske kokke kommer til Danmark gennem den såkaldte beløbsordning.

Ordningen går ud på, at borgere uden for EU kun kan få arbejde i Danmark, hvis deres arbejdsgiver vil give dem over 35.582 kroner i månedsløn.

Ifølge Katia Østergaard er det ikke på nuværende tidspunkt muligt at sige, om andre nationaliteter også lider under dårlige arbejdsforhold.

- Jeg har ikke hørt om, at der er andre, der oplever svindel med beløbsordningen på den her måde.

- Men jeg har også først hørt om de kinesiske kokke for nylig. Det undrer mig meget, at det kan finde sted.

Horesta udarbejder hvert år en normtals-analyse, hvor de indsamler og analyserer regnskaber fra virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen.

Lige præcis den analyse mener Katia Østergaard, at myndighederne burde bruge mere.

- Her kan man se, hvad der er det normale, som en bestemt forretning har til for eksempel løn, husleje og råvarer.

- Og der kan man hurtigt se, hvad normalen er - og derfor kan der være grund til at se på de virksomheder, hvor tallene stikker ud fra normen, og som derfor er værd at se nærmere på, siger hun.

Katia Østergaard understreger, at den analyse er tilgængelig, så myndighederne kan bruge den.

/ritzau/
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Fusk med salg af enorm mængde chokolade giver millionsmæk

Kims åbner et chips-outlet

Så er Arlas nye kæmpebyggeri i gang

Frygtet virus lukker Danish Crown-fabrik

Jysk bryghus vil 10-doble produktionen

Mexicansk kæde er lukket

Nyhedsbrev

15.353 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Økologisk direktør siger farvel

Online Avis Arkiv

Teenager har succes med kartofler

Vestjyske fødevareproducenter blev klogere

Rekordregnskab skal sikre fremtiden for Thisted Bryghus

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Restaurant er nu børnefri

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Hancock får automatisk renseanlæg

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Ny medejer hos Ærø Whisky

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Medejer købt ud af madservicefirma

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nye varianter af kartoffelmos

Dansk Materiale Netværks Årsdag 2020

Ny Stabilus IndustryLine gasfjedre film

PRODUKTFOKUS: Treben i aluminium fra tyske IKAR GmbH

Kurser og seminarer hos Carl Stahl A/S

Pladegummi på ruller eller skåret på mål

Markedsrapport 2019 – Har du haft den rigtige elpris?

Produktions optimering med WERMA ANDON system

Fjern nemt og hurtigt spåner fra køle-smøremidlet

Frer's jordfejlsrelæ DB3-serien

En DENSORB caddy fuld af overraskelser

Udnyt ressourcerne i dit spildevand – det betaler sig

Én flowswitch, to målinger - til alle typer væsker

DABA lancerer ny bagedygtig løsning i genanvendt plast

Vandværksmesse 31. januar - Roskilde

Data Drevet Produktion - IoT og produktionsplanlægning

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

40 års jubilæum

KUMA fandt en fleksibel løsning

Miromatic forhandles af Salicath ApS

Siemens Sitrans Probe LU240

Hydrauliske komponenter fra KTR

Bestil sensorer hurtigt og direkte fra producentens lager

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Send til en kollega

0.298