23948sdkhjf

Unikt koncept: Helt almindeligt pizzeria om dagen - engrosproducent om natten

- Selv fødevaremyndighederne synes, at det er sjovt. De har fortalt mig, at det er første gang, et pizzeria er blevet godkendt som både restaurant og engros-leverandør.

40-årige Walid Hallal, der driver et helt traditionelt pizzeria, Zana Pizza, midt i Thisted, har en meget usædvanlig nebengeschæft: Når pizzeriaet lukker om aftenen, går han typisk et par gange om ugen i gang med at lave pizzabunde i store mængder. Bunde, som straks bliver frosset ned og derefter solgt til blandt andet Lidl, Meny og SuperBrugsen.

Pizzabundene til Lidl-kæden er produceret via en bestilling fra Wallid Hallals mere kendte lillebror, gourmetkokken Wassim Hallal - som et af de cirka 150 fødevareprodukter, Wassim Hallal har udviklet i samarbejde med Lidl. Han har bare bedt sin storebror om at stå for pizzabunde-produktionen.

Resten af de frosne pizzabunde fra Zana Pizza er Walid Hallals helt egen forretning. Sammen med en eller flere medarbejdere laver han dejen i pizzeriaet og forbager bundene i Zana Pizzas to helt almindelige pizzaovne i nogle få sekunder. De bliver forsynet med tomatsauce og i nogle tilfælde også ost, pakket i løbet af natten og kørt til et fryselager i Thisted.

- Vi kan lave omkring 300 pizzabunde sådan en aften, og siden vi begyndte på den her engros-produktion for fire år siden, er det blevet til rigtig mange. Nu er vi oppe på cirka 30.000 om året, hvis vi regner Smukfest med, fortæller Walid Hallal med henvisning til musikfestivalen i Skanderborg, hvor det hele begyndte.

Han var i 2015 for første gang med på festivalen for at sælge pizza, og fandt da ud af, at han var nødt til at have forbagte bunde med hjemmefra, hvis han skulle følge med efterspørgslen på flere tusinde pizzaer fordelt på bare fire dage.

Læs også: - Alt bliver vejet på den her bagevægt

- Så jeg var min egen første kunde, konstaterer han.

Nej til fyld
Sidan da har Walid Hallal støt og roligt udvidet kundekredsen. Via Wassim kom hans bunde tidligere i år ud i hele Lidl-kæden i ét hug, og pizzamanden i Thisted håber i det nye år også at få pizzabunde fra Zana Pizza ind hos Aldi. En stribe Meny- og SuperBrugsen-butikker er i forvejen på kundelisten, men dér har Walid Hallal måttet forhandle sig frem fra butik til butik.

En helt femte kæde har han måttet sige nej til.

- De ville have pizzaerne med fyld, men vi laver dem højst med ost. Det bliver for dyrt med fyld, og så kan vi ikke konkurrere med udlandet. Men når det handler om bundene, kan vi godt være med. Der er vi lidt billigere end italienerne lige nu, siger Walid Hallal, som indtil videre har den største del af sin indtjening på selve pizzeriaet og de sultne kunder i Thisted.

- Det med de frosne pizzabunde er en rigtig god niche, og jeg håber at kunne komme til at leve af den. Også fordi der er rigtig mange pizzeriaer og hård konkurrence på pizza-området, nævner han.

Konkurrencen på pizzabunde-markedet forsøger han at holde væk, så godt som han nu kan:

- Jeg får jævnligt henvendelser fra nogen, der gerne vil vide, hvordan jeg gør. Men der siger jeg bare nej tak.
Mere om: Zana Pizza
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ny isfabrik laver ingen ens bøtter

Thise klar med splinterny plantedrik om få uger

- Gul ost? Det lader vi andre om at lave

Milliontyveri: Michelin-restaurant lænset for dyre vine

Rawbite næsten fordobler overskuddet

Millionudgift: Bryghus udvider med 11 tanke

Nyhedsbrev

15.392 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Arla dropper genmodificeret foder til køer

Online Avis Arkiv

Milliardhandel: Dansk fødevaresucces solgt til Holland

Glykom-ejere scorer kassen på kæmpehandel

Nu skal der sættes strøm til fødevareindustrien

Arla investerer to milliarder i Danmark i år

Carlsberg satser stort på sommerens fodboldfest

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Dan Ducks andesalg er gået helt i stå

Lortesagen: Dan Duck venter med at gå i retten med millionkrav

Alfa Laval vil spinde guld på alkoholfri øl

Fødevarestyrelsen advarer mod ulovlige spegepølser

Arla næsten klar med plantedrikke

Juicefirma slår sig på sodavandsflasken

Se videoen: Burgerkæde præsenterer muggen burger i ny reklame

Coop vil hjælpe grønne fødevareproducenter

1

Kokkelandshold sikrer første danske OL-guld nogensinde

Pizzakæde vil åbne 50 nye steder

Plantebaserede fødevarer i fokus på fuldt booket konference

Danish Food Cluster klar til Christiansborg

Juicefirma-stifter blev bortvist efter »fundamentale fejl«

Rømø Shellfish får grønt lys til at fortsætte østers-eventyret

Randers Street Food åbner med kæmpeshow

Bryggeri klar med en anti-voldtægts-øl

Lokal slagter lander aftale med Coop

Analyse: Virksomhedsledere vil jagte ansatte i år

Coca-Cola-automat byder på 117 forskellige læskedrikke

Cees ’t Hart går knap tre millioner ned i løn

København får nyt madlaboratorium

Bryggeriet Åben spinder guld på øl-kåring

Asiatiske markeder løfter Carlsbergs ølsalg

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Ét login med adgang til det hele - Fyns Kran Udstyr

FRECON sætter kursen for 2020

Præcisionstransportbånd

Netværk sætter fokus på allergener

Få en ugentlig OEE-rapport direkte i din mailbox

Lemenu.dk formidler 7700 kontakt vedr. måltider i december

Bliv Lead Auditor i henhold til ISO 45001:2018 på 1-2 dage

SMC bringer kunderne i zen i 2020

Kan dit køkken noget særligt?

Genvind op til 72% af din energi som varme

Dansk Energirådgivning justerer ejerskabskredsen

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Har du også fået vand? Løwener giver dig en nem løsning

Konfigurer dine kapslinger og prisforespørgsler online

Lisco Analytical tilbyder udstyr til Skumkontrol & måling

Kontinuerlig online vandanalyse

Første sandhed om det danske elmarked - Aventia Energy

Revit - Detaljer i Revit

Udnyt ressourcerne i dit spildevand – det betaler sig

Komplet gantry-automatiseringssystem med vision

Enkel servostyring

KEN sikrer pålidelig og hygiejnisk vask af slagterknive

SERVI DORYL forhandles af Salicath ApS

Fremtidens brugere skal kende GS1

Undgå utilsigtet driftsstop

Send til en kollega

0.172