23948sdkhjf

Nyt millionprojekt skal sætte fart i udviklingen af klimavenlige planteproteiner

Dansk Vegetarisk Forening, DVF, har fået en bevilling på 1,1 million kroner til et netværksprojekt for fødevareerhvervet - et projekt, som skal fremme udviklingen af planteproteiner i Danmark.

Det fortæller DVF i en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at "udviklingen inden for plantebaserede fødevarer er i fuld gang rundt om i verden, men i Danmark er det stadig animalske fødevarer, som dominerer landbruget og fødevaresektoren".

Pengene til det nye projekt kommer fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Miljø- og Fødevareministeriet.

- Vi har de seneste år oplevet en meget stor efterspørgsel fra erhvervslivet på viden om forbrugernes foretrukne råvarer og idéer til produktudvikling. Vi er derfor meget glade for, at vi nu får muligheden for at oprette et fast netværk, som bliver et vigtigt forum for udviklingen af fremtidens bæredygtige fødevareproduktion i Danmark, siger Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i DVF, i pressemeddelelsen.

- Det handler om hensynet til klima og miljø, men også om at sikre fremtidens arbejdspladser i et mere bæredygtigt landbrug og en mere bæredygtig fødevaresektor, tilføjer han.

Ifølge generalsekretæren bliver Dansk Vegetarisk Forening løbende kontaktet af både producenter, detailhandel, landbrugsskoler og sågar slagteriskoler, som gerne vil vide mere om planteproteiner.

- Der er således et ganske åbenlyst grundlag for at oprette et ambitiøst netværk som dette, hvor vi over de næste to år kan holde en lang række seminarer og netværksmøder, fastslår han.

Deltagelse i netværket er gratis og forbeholdt aktører fra fødevareerhvervet samt politikere, myndigheder og relevante organisationer. Ønsker man at deltage i netværket, skal man kontakte Dansk Vegetarisk Forening.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109