23948sdkhjf

Mindre småkage-overskud hos Kelsen Group

Smmåkageproducenten Kelsen Group, der med bagerier i Ribe og Nr. Snede er blandt verdens største producenter af butter cookies, endte det seneste regnskabsår med et overskud før skat på 71,4 millioner kroner - en nedgang på godt 40 millioner sammenlignet med året før.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab for perioden 1. august 2018-31. juli 2019.

I sin beretning kalder ledelsen resultatet for tilfredsstillende og peger på, at det er påvirket af faldende nettoomsætning, stigende råvarepriser og valutakursudsving.

Nettoomsætningen faldt med cirka 58 millioner og endte på godt 943 millioner kroner.

- Som følge af kraftige udsving i priserne på en række væsentlige råvare- og emballagekomponenter samt kraftige udsving i de væsentligste handelsvalutaer er
prognosen for 2019/20 usikker. I 2019/20 arbejdes med yderligere optimeringsinitiativer, og samtidig fortsættes indsatsen på branding, markedsudvikling
og produktinnovation. Ovennævnte forventes at skabe grundlag for et fortsat tilfredsstillende resultat, hedder det i beretningen.

Kelsen Group blev efter seks år som en del amerikanske Campbell Soup Company i september overtaget af det Ferrero-ejede belgiske selskab CTH Invest, som betalte cirka to milliarder kroner for Kelsen.

Som følge af overtagelsen er det besluttet at omlægge regnskabsåret, så det følger regnskabsåret i CTH Invest og fremover går fra 1.
september til 31. august.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093