Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste
Hvilke planter må restauranter gøre brug af?
Fødevarestyrelsen har lavet en liste af 13 godkendte planter, der må bruges i madlavning, men brancheorganisationen Horesta mener, at listen er for snæver.
De planter, der ikke er opført på listen, er enten såkaldt novel food der betyder, at de ikke er spist i EU før 1997, eller fordi de vurderes som farlige.
Men der mangler for mange planter på positivlisten, mener Horesta.
- Mange restauranter benytter øvrige planter til pynt og krydderi frem for en egentlig ingrediens, og det bør indgå i vurderingen af eventuelle risici. Desuden vurderer eksperter i vilde planter, at mange af planterne ikke er novel food, og langt flere planter bør være på den del af listen, som omhandler spiselige planter, siger Horestas fødevarechef Tine Skriver i en pressemeddelelse.
Organisationen ønsker, at der afsættes yderligere midler til en risikovurdering af flere planter i et partnerskab med planteeksperter, myndighed og branchens gastronomer.
Projektet skal også inddrage brugen af vilde, spiselige planter i andre europæiske lande.