23948sdkhjf

Horesta kritiserer Fødevarestyrelsens nye planteliste

Hvilke planter må restauranter gøre brug af?

Fødevarestyrelsen har lavet en liste af 13 godkendte planter, der må bruges i madlavning, men brancheorganisationen Horesta mener, at listen er for snæver.

De planter, der ikke er opført på listen, er enten såkaldt novel food der betyder, at de ikke er spist i EU før 1997, eller fordi de vurderes som farlige.

Men der mangler for mange planter på positivlisten, mener Horesta.

- Mange restauranter benytter øvrige planter til pynt og krydderi frem for en egentlig ingrediens, og det bør indgå i vurderingen af eventuelle risici. Desuden vurderer eksperter i vilde planter, at mange af planterne ikke er novel food, og langt flere planter bør være på den del af listen, som omhandler spiselige planter, siger Horestas fødevarechef Tine Skriver i en pressemeddelelse. 

Organisationen ønsker, at der afsættes yderligere midler til en risikovurdering af flere planter i et partnerskab med planteeksperter, myndighed og branchens gastronomer.

Projektet skal også inddrage brugen af vilde, spiselige planter i andre europæiske lande.

Se hele listen her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172