23948sdkhjf

Flysag kan ramme danske småkager hårdt

Småkageproducenten Kelsen Group i Nørre Snede kan blive hårdt ramt af, at den franske flyproducent Airbus har fået ulovlig statsstøtte. Og Kelsen-direktør Brian Rønsholdt kan ikke se logikken.

Det skriver Herning Folkeblad i forbindelse med, at USA har planer om at forhøje tolden på visse varer fra EU. Ikke mindst svinekød og småkager fra Danmark vil ifølge avisen blive ramt.

Tolden bliver hævet, efter at Verdenshandelsorganisationen WTO har givet USA medhold i, at Tyskland, England, Frankrig og Spanien tildelte flyproducenten Airbus en statsstøtte, der gav konkurrencemæssige fordele over for den amerikanske konkurrent Boeing. Som modsvar er USA klar til her i januar at indføre toldsatser for milliarder af kroner. Den danske eksport af svinekød ser ud til at blive hårdest ramt med ekstra told på eksport for 861 millioner kroner - fulgt af småkager med en told på eksport for 293 millioner kroner, skriver Herning Folkeblad.

Læs også: Kelsen Group solgt til amerikansk fødevaregigant

Ifølge Brian Rønsholdt havde Kelsen Group ikke haft fantasi til at forestille sig, at man ville kunne blive indblandet i en sag om statsstøtte til et fransk flyselskab.

Læs også: Succesfuld turnaround i Kelsen

- Inden oktober havde vi aldrig nogensinde skænket sådan noget her en tanke. Aldrig, siger han til avisen og gør opmærksom på, at USA er et af Kelsens største eksportlande.

Originalartikel: https://www.herningfolkeblad.dk/artikel/3ad70740-709b-4031-9b31-5723148c2de0/
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08