23948sdkhjf

Kødsuccesen Suvit stormer frem - åbner linje nummer tre

Fødevarevirksomheden Suvit i Nyborg indvier torsdag en helt ny produktionslinje, som skal være med til at imødekomme en efterspørgsel, der bare stiger og stiger.

Suvit har specialiseret sig i kødprodukter fremstillet ved lave temperaturer med sous videteknikken, og med den nye linje bliver der plads til ikke mindst masser af nye produkter med kylling. Både lår, vinger, bryster og halve kyllinger, fortæller salgsdirektør Michael Vestergaard til Food Supply.

- Vi har indledt et samarbejde med Danpo, så vi fremover deles om nogle af omkostningerne. Det betyder, at vi kan komme ned på nogle lavere priser på dansk velfærdskylling, som er det eneste, vi køber. Og dermed regner vi med at kunne trække mange kunder væk fra billige, thailandske conveniencemåltider. Thailænderne kan lave convenienceprodukter med kylling til uhørt lave priser, men nu begynder folk mere og mere at se på velfærden, påpeger Michael Vestergaard.

Den nye produktionslinje har ifølge salgsdirektøren kostet et par millioner kroner, og den skal køre dagligt sammen med de to eksisterende linjer i treholdsskift.

En frikadellelinje kører konstant og laver dagligt cirka 25.000 frikadeller.

- Jeg kan slet ikke huske, hvornår den sidst har været slukket. Det er i hvert fald ikke det seneste halve år, bemærker Michael Vestergaard.

Og så er der en linje, som typisk laver op imod 20.000 hakkebøffer om dagen. Den bliver også brugt til andre ting, eksempelvis andelår i ugerne op til jul og til flæskestegsburgere.

Relish fra bunden
På Suvits produktliste har der det seneste halvandet års tid også været vegetarburgere, og i alt i alt er der 60 forskellige varenumre. Blandt andet fordi fabrikken selv helt fra bunden af laver det relish, som kunderne bruger i burgerne.

Kunderne er i høj grad kæder som Circle K, Q8 og 7-Eleven, hvor medarbejderne bare skal bruge tre minutter på at varme kødet op i en ovn.

Michael Vestergaard stiftede Suvit i 2014 sammen med kompagnonen Michael Gertz, som ejer det hele og har skudt den nødvendige kapital ind. Michael Gertz ejer også kødvirksomheden BF-Oks, der leverer forædlet kød og pålæg til blandt andet storkøkkener og institutioner.

Tilsammen havde makkerparret allerede ved etableringen af Suvit så meget erfaring, at det var forholdsvis let at komme i gang.

- Vi vidste præcis, hvordan bøfferne skulle være. Vi ville have fibrene til at ligge vertikalt, så bøfferne kunne få en mere løs konsistens, og vi kunne undgå, at bøfferne blev ovale under tilberedningen, siger Michael Vestergaard. Hans egen erfaring kommer fra 18 år i fødevarebranchen, blandt andet hos Galla Food og Leco i Kolding.

Undervejs stiftede han bekendtskab med René Dammand fra Nemco, som leverer udstyr til fødevareproducenter, og via ham fik Suvit installeret tysk Vemag-udstyr.

- Det former bøfferne og giver dem den unikke konsistens, som vi ville have. Løsningen indeholder også en brusksorterer, så generende brusk og sener bliver fjernet, fortæller Michael Vestergaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078