23948sdkhjf

Kødsuccesen Suvit stormer frem - åbner linje nummer tre

Fødevarevirksomheden Suvit i Nyborg indvier torsdag en helt ny produktionslinje, som skal være med til at imødekomme en efterspørgsel, der bare stiger og stiger.

Suvit har specialiseret sig i kødprodukter fremstillet ved lave temperaturer med sous videteknikken, og med den nye linje bliver der plads til ikke mindst masser af nye produkter med kylling. Både lår, vinger, bryster og halve kyllinger, fortæller salgsdirektør Michael Vestergaard til Food Supply.

- Vi har indledt et samarbejde med Danpo, så vi fremover deles om nogle af omkostningerne. Det betyder, at vi kan komme ned på nogle lavere priser på dansk velfærdskylling, som er det eneste vi køber. Og dermed regner vi med at kunne trække mange kunder væk fra billige, thailandske conveniencemåltider. Thailænderne kan lave convenienceprodukter med kylling til uhørt lave priser, men nu begynder folk mere og mere at se på velfærden, påpeger Michael Vestergaard.

Den nye produktionslinje har ifølge salgsdirektøren kostet et par millioner kroner, og den skal køre dagligt sammen med de to eksisterende linjer i treholdsskift.

En frikadellelinje kører konstant og laver dagligt cirka 25.000 frikadeller.

- Jeg kan slet ikke huske, hvornår den sidst har været slukket. Det er i hvert fald ikke det seneste halve år, bemærker Michael Vestergaard.

Og så er der en linje, som typisk laver op imod 20.000 hakkebøffer om dagen. Den bliver også brugt til andre ting, eksempelvis andelår i ugerne op til jul og til flæskestegsburgere.

Relish fra bunden
På Suvits produktliste har der det seneste halvandet års tid også været vegetarburgere, og i alt i alt er der 60 forskellige varenumre. Blandt andet fordi fabrikken selv helt fra bunden af laver det relish, som kunderne bruger i burgerne.

Læs også: Suvit: Vi vokser måske lige hurtigt nok

Kunderne er i høj grad kæder som Circle K, Q8 og 7-Eleven, hvor medarbejderne bare skal bruge tre minutter på at varme kødet op i en ovn.

Michael Vestergaard stiftede Suvit i 2014 sammen med kompagnonen Michael Gertz, som ejer det hele og har skudt den nødvendige kapital ind. Michael Gertz ejer også kødvirksomheden BF-Oks, der leverer forædlet kød og pålæg til blandt andet storkøkkener og institutioner.

Tilsammen havde makkerparret allerede ved etableringen af Suvit så meget erfaring, at det var forholdsvis let at komme i gang.

- Vi vidste præcis, hvordan bøfferne skulle være. Vi ville have fibrene til at ligge vertikalt, så bøfferne kunne få en mere løs konsistens, og vi kunne undgå, at bøfferne blev ovale under tilberedningen, siger Michael Vestergaard. Hans egen erfaring kommer fra 18 år i fødevarebranchen, blandt andet hos Galla Food og Leco i Kolding.

Undervejs stiftede han bekendtskab med René Dammand fra Nemco, som leverer udstyr til fødevareproducenter, og via ham fik Suvit installeret tysk Vemag-udstyr.

- Det former bøfferne og giver dem den unikke konsistens, som vi ville have. Løsningen indeholder også en brusksorterer, så generende brusk og sener bliver fjernet, fortæller Michael Vestergaard.

Mere om: Suvit
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Restaurant er nu børnefri

Private label: Stor danskerflok gør sig klar til Amsterdam

"Scoop": Danish Crown Foods henter international chef hos Arla

Center for Hygiejnisk Design flytter fra DTU

Mille Food skifter formand efter skandalesag

Nyhedsbrev

15.350 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Kagefabrik ansætter for at kunne følge med

Online Avis Arkiv

Metalspåner: Rema 1000 stopper brødsalg i 55 butikker

Hancock får automatisk renseanlæg

Konkursramt pølseproduktion tæt på at køre igen

Wittrup Seafood regner med at hyre 30 nye medarbejdere

Sukkergigant vil lave grøn gas

Dan Duck vil sende millionregning til Fødevarestyrelsen

Kødekspert havde veganerplan i skuffen i årevis

Presset kødselskab fordoblede overskuddet

Esbjerg-kok laver nu jetsetmad for superstjerner

100 nye danske bryggerier på 10 år

Gæstesvigt: Lego lukker sin gourmetrestaurant

Skills: Her er vinderne fra madbrancherne

Nedslidt og beskidt fiskefabrik straffet med bøde

Efter 140 år: Emballageproducent skifter navn

Pizzaproduktion: Oles Gård kæmper med frysepizzaers dårlige ry

Ny medejer hos Ærø Whisky

3

Andefejl: Fødevarestyrelsen lægger sig fladt ned

Royal Unibrew skifter finansdirektør

Her er "Danmarks bedste bøfsandwich"

Vilde svinepriser øger risikoen i store handelshuse

Chr. Hansen i stort vækstdyk

Museumsdirektør vil have mejeri på verdensarvliste

Ikonisk Aalborg-restaurant lukker efter dødsfald

Medejer købt ud af madservicefirma

Pris til fødevarebranchens mest innovative virksomhed

Lantmännen får ny CFO

Flensted lukker fabrik i Billund

Burger King tester alternativ til svinekød

Ung æggesælger flerdobler salget efter sur smiley

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Bestil sensorer hurtigt og direkte fra producentens lager

Chopper Hopper – neddeling og pumpning i ét

Ny produktion krævede nye kraner hos Grafisk Maskinfabrik

Ny motorløsning til aggressive miljøer

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Pladebearbejdning med ROBOT

HN Group A/S tager ansvar og øger antallet af lærlinge.

Pssst … PALOMAT® produktnyhed er på vej

Werma Andon system for optimering af Lean certificering

Nyt salgteam til hygiejneløsninger

Slut med Windows 7! Januarudsalget fortsætter hos Datamarked

TYTAN gruppeafbrydere kan nu fås hos Ara-El

Tænk faldsikring ind i arbejdssituationer

Siemens Tip: Ny demo-applikation til OMAC

Jobopslag - Servicetekniker i Trekantsområdet

Download gratis webinar: PDF-scanning af ordrer og fakturaer

Overfladebelægning til gevind

Luftfiltre fra BOGE giver øgede energibesparelser

Gummipakningen, som sidder lige i skabet!

Den ultimative guide til din virksomheds el-indkøb

Siemens har udvidet periode for bestilling af SUS-kontrakt.

Nye film fra Trelleborgs fabrikker i UK

Ventilationsmontør – til ventilationsvirksomhed i vækst

Mikrobiologi for kvalitetsfolk

Har din udkårne også en stemme som en skærebrænder?

Send til en kollega

0.159