23948sdkhjf

Kødsuccesen Suvit stormer frem - åbner linje nummer tre

Fødevarevirksomheden Suvit i Nyborg indvier torsdag en helt ny produktionslinje, som skal være med til at imødekomme en efterspørgsel, der bare stiger og stiger.

Suvit har specialiseret sig i kødprodukter fremstillet ved lave temperaturer med sous videteknikken, og med den nye linje bliver der plads til ikke mindst masser af nye produkter med kylling. Både lår, vinger, bryster og halve kyllinger, fortæller salgsdirektør Michael Vestergaard til Food Supply.

- Vi har indledt et samarbejde med Danpo, så vi fremover deles om nogle af omkostningerne. Det betyder, at vi kan komme ned på nogle lavere priser på dansk velfærdskylling, som er det eneste vi køber. Og dermed regner vi med at kunne trække mange kunder væk fra billige, thailandske conveniencemåltider. Thailænderne kan lave convenienceprodukter med kylling til uhørt lave priser, men nu begynder folk mere og mere at se på velfærden, påpeger Michael Vestergaard.

Den nye produktionslinje har ifølge salgsdirektøren kostet et par millioner kroner, og den skal køre dagligt sammen med de to eksisterende linjer i treholdsskift.

En frikadellelinje kører konstant og laver dagligt cirka 25.000 frikadeller.

- Jeg kan slet ikke huske, hvornår den sidst har været slukket. Det er i hvert fald ikke det seneste halve år, bemærker Michael Vestergaard.

Og så er der en linje, som typisk laver op imod 20.000 hakkebøffer om dagen. Den bliver også brugt til andre ting, eksempelvis andelår i ugerne op til jul og til flæskestegsburgere.

Relish fra bunden
På Suvits produktliste har der det seneste halvandet års tid også været vegetarburgere, og i alt i alt er der 60 forskellige varenumre. Blandt andet fordi fabrikken selv helt fra bunden af laver det relish, som kunderne bruger i burgerne.

Læs også: Kødkomet tredobler overskuddet i dugfrisk regnskab

Kunderne er i høj grad kæder som Circle K, Q8 og 7-Eleven, hvor medarbejderne bare skal bruge tre minutter på at varme kødet op i en ovn.

Michael Vestergaard stiftede Suvit i 2014 sammen med kompagnonen Michael Gertz, som ejer det hele og har skudt den nødvendige kapital ind. Michael Gertz ejer også kødvirksomheden BF-Oks, der leverer forædlet kød og pålæg til blandt andet storkøkkener og institutioner.

Tilsammen havde makkerparret allerede ved etableringen af Suvit så meget erfaring, at det var forholdsvis let at komme i gang.

- Vi vidste præcis, hvordan bøfferne skulle være. Vi ville have fibrene til at ligge vertikalt, så bøfferne kunne få en mere løs konsistens, og vi kunne undgå, at bøfferne blev ovale under tilberedningen, siger Michael Vestergaard. Hans egen erfaring kommer fra 18 år i fødevarebranchen, blandt andet hos Galla Food og Leco i Kolding.

Undervejs stiftede han bekendtskab med René Dammand fra Nemco, som leverer udstyr til fødevareproducenter, og via ham fik Suvit installeret tysk Vemag-udstyr.

- Det former bøfferne og giver dem den unikke konsistens, som vi ville have. Løsningen indeholder også en brusksorterer, så generende brusk og sener bliver fjernet, fortæller Michael Vestergaard.

Mere om: Suvit
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

En æra er slut: Jorgensen skifter direktør

Ørbæk Bryggeri kan nu bruge ølbobler i sodavand

Corona har drevet tv-kok til konkurs

Ny, stor spiller på markedet for æg

Slagterikontrol: Ansatte med temperatur på knap 37,8 grader skal svare på spørgsmål

Fødevarefolk kan igen få gratis hjælp til at slå igennem i Indien

Nyhedsbrev

15.578 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Lavere salg under corona har kostet Heineken milliarder

Online Avis Arkiv

Yderligere 18 ansatte er smittet på slagteri

Vestfyen tilbagekalder sodavand

Kartoffelmel: Landmænd vil lave ny fabrik til en halv milliard

Sommerens rokader i bestyrelser og direktioner

Aqua d'Or med rekordstort overskud

Smitteudbrud vokser på slagteri i Ringsted

1

Nordjysk isproducent vil overveje "Kæmpe Eskimo"

Nyt koncept: Fastfoodkæde vil give halv pris til abonnenter

Hanegal køber op på færdigret-markedet

Coop har hjulpet 120 små fødevarevirksomheder med ny salgskanal

Fordobling af smittede på slagteri: 32 testet positive

Rugbrød tilbagekaldt efter fund af mug

Flensted har sagt farvel til 50 medarbejdere

Efter skandale-omtale: Burger Shack ansætter kvalitetschef

900 Danish Crown-medarbejdere skal hver coronatestes syv gange

Smittetal stiger på slagteri, der nu får eget testcenter

Medie: Cateringfirma vil fyre 400 i Københavns Lufthavn

Lukkede restauranter koster McDonald's milliarder

Pizzakit er kaldt retur efter fund af metalstykker

Ægtepar laver nu smukke ispinde på Bornholm

Unibrew kæmper med at lave øl nok

Danish Crown klar til at droppe transportfirma ved dom

Efter udnyttelse af kinesiske kokke: Stadig ingen kontrol

Gryderet med luft er kaldt retur

Så er den gal igen med Hard Rock

Pålæg og pølser er tilbagekaldt

Chr. Hansen er helskindet gennem corona - overvejer nu frasalg

Palsgaard bruger 750 millioner på at fordoble kapaciteten

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Er du kunde hos os?

Kåret som en af Tysklands største virksomheder

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Ultralydssensor i robust design

Fang dine ætsende væsker før de får fat i din pengepung

Har I styr på virksomhedens IT-sikkerhed?

Husk at du kan bestille & hente udstyr hos vores afdelinger

Hvordan hænger effektivitet og lagerautomater sammen?

Møllen maler helt af helved’ til…

Nyansættelse

Derfor er vores S30 løfteåg noget helt unikt!

Sundt indeklima

Ny flowsensor fra EGE-Elektronik

ADR Dokument

Optimal beluftning af sandfælder med den rette teknologi

RASCH forhandles af Salicath ApS

ADR-IMDG Dokumentation

Mangler du en el-motorer til din næste applikation?

Få mere viden om løftemagneter - gratis webinar

MSA

Ikke to dage er ens, når man arbejder hos os

Nye CNC maskiner

Kan dine temperaturfølsomme medier holde varmen?

Modtager du vores nyhedsbrev?

Få succes med produktionsstyring

Send til en kollega

0.176