23948sdkhjf

Kødkomet tredobler overskuddet i dugfrisk regnskab

Kød tilberedt efter sous vide-metoden begynder nu for alvor at blive en god forretning for Nyborg-virksomheden Suvit: Af virksomhedens helt dugfiske regnskab fremgår det, at der i det seneste regnskabsår var et overskud på 1,09 millioner kroner - mere end en tredobling af de 330.000 kroner fra året før, som produktionsdirektør Michael Vestergaard forleden nævnte i et interview med Food Supply.

- Ja, nu begynder det at ligne noget. Og jeg vil være overrasket, hvis ikke vi har fordoblet indtjeningen i det næste regnskab, siger indehaver Michael Gertz i en kommentar. Han ejer også kødleverandøren BF-Oks i Hesselager på Fyn.

Omsætningen hos Suvit ligger på omkring 50 millioner kroner. Den er steget med cirka 30 procent om året siden etableringen i 2014, men nu kommer der muligvis snart et gevaldigt ryk, håber Michael Gertz.

Store bolde i luften

- Vi har tre-fire store, nye bolde i luften, og hvis bare en eller to af dem bliver til noget, kan det blive dobbelt op. Ellers holder vi os nok igen til de 30 procent i det nye regnskabsår , siger direktøren, som endnu ikke er klar til at løfte sløret for, hvad de nye bolde indeholder.

Han peger på, at Suvit i oktober flyttede i nye lokaler i Nyborg, og at det har givet god plads til mere ekspansion. Blandt andet er produktionslinje nummer tre netop taget i brug.

Læs også: Ny frikadellefabrik vil skabe op imod 30 arbejdspladser

Michael Gertz kan ifølge eget udsagn ikke huske, hvor meget han har investeret i Suvit, men "det er meget store tal".

- Flytningen alene har kostet mig 4,5 millioner kroner. Det er udgifter til etablering af blandt andet køl, frost og nye gulve. Tidligere var bygningen et kloakdæksellager, så der skulle laves en del.

Læs også: Suvit: Vi vokser måske lige hurtigt nok

- Dertil kommer udgifterne til den højere husleje og den nye produktionslinje, nævner han.

Det er ikke kun kød, der er med til at drive omsætningen frem hos Suvit. Virksomheden har det seneste halvandet års tid også lavet fødevarer til veganer-segmentet.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078