23948sdkhjf

Alchemist brager ind med to Michelinstjerner

| Af Redaktionen/Ritzau | Tip redaktionen om en historie

Restauranten Alchemist scorer to Michelinstjerner i første hug. Det står klart mandag aften efter afsløringen af årets nordiske Michelinguide.

Det er højst usædvanligt, at en restaurant, som ingen stjerner har i forvejen, springer direkte til to stjerner.

- Det er vanvittigt. Jeg er meget stolt og taknemmelig, lød det fra chefkok Rasmus Munk, da han gik på scenen for at modtage hæderen.

Alchemist lukkede i efteråret 2017, men slog atter dørene op i juli 2019.

Udsolgt på to minutter

Fakta: Guide Michelin

Michelinguiden er en bog med anmeldelser og anbefalinger af især restauranter. Den blev første gang udgivet i Frankrig i år 1900 af den franske dækfabrikant André Michelin.
Den blev uddelt gratis på autoværksteder og bilforhandlere for at hjælpe bilejerne med at finde benzintanke og værksteder samt i mindre grad overnatnings- og spisesteder.

Vurderinger
Systemet med karakterer som stjerner blev indført i 1930'erne. I guiden vurderes maden på spisestederne med en karakter fra en til tre michelinstjerner:
1 stjerne: En god restaurant i sin kategori
2 stjerner: Rigtig godt køkken, værd at køre en omvej efter
3 stjerner: Ekstraordinær køkkenkunst, værd at rejse efter

(Kilde: Wikipedia)

Da Alchemist mandag i sidste uge åbnede for bordreservationer i perioden 1. april til 11. juli 2020, blev bordene revet væk på to minutter.

Restauranten ejes af chefkok og alkymist Rasmus Munk og forretningsmanden Lars Seier.

Årsagen til, at restauranten får den store anerkendelse, kræver få ord fra Michelins side.

- Chefkok Rasmus Munk tilbyder en helt unik oplevelse af mad, kunst og teater, lyder det på Twitter.

Jordnær med fantastisk service
For at få de to stjerner skal man levere mad af utrolig høj kvalitet, og man har ifølge den gastronomiske guide skabt en restaurant, som er værd at køre en omvej for.

En anden dansk restaurant, som kan gå hjem med en ny stjerne, er Gentofte-restauranten Jordnær, som opgraderer fra én til to Michelinstjerner.

Ud over den ekstra stjerne modtog kokken Tina Kragh Vildgaard, som sammen med sin mand netop står bag Jordnær, en særpris for ekstraordinært god service.

Særpris til Geranium
Restaurant Geranium beholder sine tre stjerner. Restauranten er en ud af kun to trestjernede restauranter i Norden. Den anden ligger i Sverige.

Chefkokken på Geranium, Rasmus Kofoed, var også på scenen for at modtage særprisen Chef Mentor Award.

Der er blevet uddelt i alt 62 Michelinstjerner til Norden i år.

En del danske restauratører må derfor være noget slukørede, da der alene sidste år blev givet 35 stjerner til Danmark – inklusive Færøerne.

På scenen sagde den internationale direktør for Michelin, Gwendal Poullennec, at der er omkring 500 tostjernede Michelinrestauranter i verden.

Fra 28 til 26 danske restauranter
26 danske restauranter har i alt fået 35 stjerner, hvilket samlet er det samme antal som sidste år.

Studio at the Standard og Era Ora – der begge ligger i København - har mistet deres stjerner.

Restauranten Substans i Aarhus er ikke nævnt i guiden, fordi den er lukket midlertidigt på grund af flytning.

Her er den fulde liste over danske Michelinstjerner:

* Tre stjerner

Geranium, København.

* To stjerner

AOC, København.

Alchemist, København (fra nul til to).

Jordnær, Gentofte (fra en til to).

Kadeau København.

Noma, København.

Koks, Færøerne.

Henne Kirkeby Kro, Henne.


* En stjerne

Domestic, Aarhus.

Frederikshøj, Aarhus.

Gastromé, Aarhus.

Kadeau Bornholm, Bornholm.

Alouette, København.

Clou, København.

Formel B, København.

Kiin Kiin, København.

Kokkeriet, København.

Kong Hans Kælder, København.

Marchal, København.

108, København.

Relæ, København.

Søllerød Kro, Holte.

Ti Trin ned, Fredericia.

Dragsholm Slot Gourmet, Hørve.

Frederiksminde, Præstø.

MeMu, Vejle.


* Mistede stjerner:

Substans, Aarhus (restauranten er lukket på grund af flytning).

Era Ora, København (fra en til nul stjerner).

Studio, København (fra en til nul stjerner).

Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Lokale kroer har stor succes med take-away

Gorm's Pizza forærer 12.672 poser mozzarella væk

1

Skare Food tror på massiv fremgang med Defco

Digitalt Salg: Få nøglen til fremtidens detailhandel

Stort mad-arrangement flytter til 2021

Coronavirus stopper produktionen af Corona-øl

Nyhedsbrev

15.457 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Tican vil have lov at slagte grise i påsken

Online Avis Arkiv

Nyt fra bestyrelser og direktioner

Easyfood har afsat et hold til at sikre fremtiden: De graver i folks hjerner

Emballagefolk har forrygende travlt - men varerne er der

Easyfood satte ny rekord, men er nu pludselig helt nede i gear

Ejer af cateringfirma: Hver dag koster mig 10.000 kroner

1

FødevareDanmark: Hullede hjælpepakker presser virksomheder i knæ

1

Skares kødkoncern med nyt kæmpetab

Saftproducent bukker under for coronakrisen

Nu kommer hjælpen til selvstændige og små virksomheder

Genial opfinder slår til igen: Vil forvandle kaniner til oksekød

Aasted spiser af tyk ordrebog

18.000 Thy-pilsnere bliver til gratis håndsprit

Bryggerier ramt af coronakrisen: Ølforbruget styrtdykker

13 Dalle Valle- og Cafe A-spisesteder er konkurs

Efter at have fyret alle ansatte lukker restaurantkoncern 13 ud af 35 spisesteder.

Kims oplever syv weekendaftener om ugen

Kæmpe interesse for digitalt møde om eksport under corona

Tican i fyringsrunde efter OL-beslutning

Koncern bag to danske Michelin-restauranter konkurs

Salget af vin og spiritus falder under coronaudbrud

Nordiske Medier går stærkt frem og lancerer nyt nichemedie målrettet kommuner

Rapport: Dansk erhvervsliv bløder milliarder

Over 10.000 virksomheder har søgt om lønkompensation

Nordisk Mejerikongres udsat

- Nu gælder det om at pleje netværk, hvis man vil eksportere

Gorm's-ansatte går kraftigt ned i løn

Ingen tegn på at coronakrisen vil skabe fødevarekrise

4.690 virksomheder har søgt lønkompensation på et døgn

Lagkagehuset vil ikke betale fuld husleje

Pressede virksomhedsejere lægger hjemmeside ned

Carlsberg på lavt blus - 200 arbejder hjemmefra

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Online opkvalificering med godtgørelse

Bruger du også for mange forskellige sensorer?

MARS Service- og Sikkerhedsbeslag

Nyt samarbejde skal sikre industrikunder mere oppetid

Expression er flyttet ind hos ByMakers i Skanderborg

Nu tester GTS-institut værnemidler 24 timer i døgnet

Ny membrantype er nu tilgængelig til et større udvalg af DEP

Gibotech får ny Projektchef

Hvornår skal du bruge luftovervågning på arbejdspladsen?

Elektronik fra Italien

Vi kan opgradere din eksisterende kran! Fyns Kran Udstyr

PALOMAT® holder påskeferie

Aluminiums Kraner fra JLM teknik, gør bare hverdagen nemmere

Gratis gå-hjem-møde om ISO 45001

Sådan forholder du dig til coronavirus, som virksomhedsejer

Kom bare an - Pro-Plast Energeo er klar..

MTP – når standardisering skal være dynamisk

Ny membrantype er nu tilgængelig til et større udvalg af DEP

Quattroflow QF2500 hos PUMPEGRUPPEN

70 års fødselsdag hos Carsten Holm A/S

Fra smugkig til ny kassevasker

Ny projektleder til PanPac Engineering

Gør som dine konkurrenter

Ultimative løsninger til at fjerne olietåge

Webinar: Så du ikke med da vi sendte ’LIVE’ tidligere i går?

Send til en kollega

0.162