23948sdkhjf

Ægtepar med to stjerner: Vi drømmer om mere

De befandt sig allerede i det gode selskab, men med mandagens stjerneuddeling fra Michelinguiden er Restaurant Jordnær i Gentofte kommet ind i den lille eksklusive kreds af danske restauranter, der har to Michelinstjerner.

Og den ekstra Michelinstjerne har ikke overraskende udløst stolthed hos folkene bag Jordnær, konstaterer TV2 Lorry

- Det er nok ikke helt sunket ind endnu. Vi har arbejdet hen imod det her og havde ambitioner om det. Og på forhånd tænker man 'hvad sker der, når det sker'. Og når det så sker - så kan man ikke få reaktionerne ud, lyder det fra Eric Vildgaard, der ejer Restaurant Jordnær sammen med sin kone, Tina Kragh Vildgaard.

Restauranten har satset på Det Nordiske Køkken, som samtidig skal være bæredygtigt.

Michelinstjernerne blev uddelt mandag eftermiddag i Trondheim i Norge. Tirsdag morgen går turen tilbage mod Danmark - og så skal den ekstra stjerne fejres sammen med medarbejderne.

- Det er jo lige så meget deres indsats, som hyldes i aften. Og mon ikke der kommer til at trille en tåre ned ad kinderne i morgen, mens vi får et lille glas champagne sammen, sagde Eric Vildgaard mandag aften til TV 2 Lorry.

Han og Tina Kragh Vildgaard indførte fire dages arbejdsuge for deres medarbejdere allerede før sidste års Michelinuddeling. Jordnær holder dermed lukket både søndag, mandag og tirsdag.

- Hvis vi har fem-dages arbejdsuge, så yder personalet måske 80 procent, for det er lange dage. Nu hvor vi har fire dages arbejdsuge, så yder de 100 procent, forklarer Tina Kragh Vildgaard i telefonen fra Trondheim.

Noget kan tyde på at satsningen er rigtig. For ud over stjerne nummer to kan folkene bag Jordnær også bryste sig af, at restauranten af Michelin er udpeget som den restaurant, der har den bedste service.

Parret kommer ikke til at hvile på hverken laurbær eller stjerner.

- Det er vores ambition, at i morgen skal vi være bedre end i dag. Så selvfølgelig drømmer vi om mere. Hvis man ikke drømmer om den tredje stjerne, så kan man lige så godt stoppe. Vi kan ikke svare på, hvad der skal til - men vi vil gøre alt for at blive den bedste restaurant i verden, fastslår Eric Vildgaard.

Menuen på Jordnær består i øjeblikket af blandt andet kammuslinger, jomfruhummere, rå rejer, krabber og kaviar.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172