23948sdkhjf

Arla dropper genmodificeret foder til køer

Mejeriselskabet Arla beder fra 1. april 2021 alle sine konventionelle landmænd i Danmark om at droppe genmodificeret foder.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse på sin hjemmeside.

Omlægningen til foder, der ikke er genmodificeret, udløser et tillæg til landmændene på én eurocent per kilo mælk.

Arlas andelshavere i Tyskland og Sverige er allerede skiftet over til foder, der er fri for genmodificeret indhold. Og nu kommer skiftet også til at gælde Arlas konventionelle leverandører i Danmark.

- Når al mælken i Danmark i 2021 bliver baseret på ikkegenmodificeret foder, kan vi i højere grad efterkomme ønsker fra blandt andre tyske kunder og forbrugere, og dermed fremtidssikrer vi den danske mælkeproduktion. Det letter desuden på kompleksiteten i produktionen og logistikken i Danmark, og det sparer vi omkostninger på, siger Peter Giørtz-Carlsen, chef for Arlas europæiske forretning.

På det danske marked findes allerede drikkemælk, der stammer fra køer, som ikke har fået genmodificeret foder. Den økologiske mælk fra Arla kommer fra køer, som ikke får dette foder, men konventionelle danske landmænd har altså indtil nu haft mulighed for at blande genmodificeret indhold i foderet.

Foder med genmodificerede afgrøder udgør mellem nul og ti procent af den samlede mængde foder, som anvendes af Arlas konventionelle landmænd.
Omfanget afhænger af, hvordan landmanden vælger at sammensætte sit foder.

/ritzau/
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.098