23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Europæiske butikstyve foretrækker ost

Ost topper hitlisten, når madtyvene i Europa går på togt i supermarkederne.
















Tyve med sød tand i USA









Næsten fire procent af al ost i de europæiske forretninger bliver stjålet. Det viser en rapport fra Centre for Retail Research, som Kristeligt Dagblad refererer. Ost er dermed det foretrukne gods for tyvene i Europa, mens tabstallene for kød til sammenligning ”kun” er på 2,4 procent. - Sammenlignet med tallene for 2010 er tabet af højrisikable fødevarer skudt op i forhold til det globale gennemsnit, hvilket er beviset på, at fødevarer i stigende grad er målet for butikstyve. Kriminologer taler om en trekant af faktorer for butikstyveri: Behov, muligheder og konsekvenser. I det nuværende økonomiske klima er behovet helt klart stort, der er masser af muligheder for at stjæle, og konsekvenserne er ikke skræmmende, siger Neil Matthews fra sikkerhedsfirmaet Checkpoint Systems til Financial Times. Årsagerne til ostens store popularitet blandt butikstyve er formentlig den relativt høje værdi samt beskedne størrelse. Der findes i øvrigt visse regionale forskelle: mens parmesan topper listen i Italien, er babymælk det mest populære at stjæle i Sydamerika. Og de amerikanske tyve foretrækker såmænd slik og chokolade.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.084