23948sdkhjf

SMVdanmark: Selvstændige lades i stikken

SMVdanmark tager som udgangspunkt godt imod den nye trepartsaftale, som regeringen, Fagbevægelsens Hovedorganisation og Dansk Arbejdsgiverforening netop har præsenteret - en aftale, der giver statslig lønkompensation til privatansatte på 75 pct. af lønnen.

Men vicedirektør i de små og mellemstore virksomheders hovederhvervsorganisation SMVdanmark, Jakob Brandt, påpeger, at det ikke hjælper de mange små selvstændige virksomhedsejere, der lige nu er truet af manglende indtjening.

- Det er rigtig godt, at staten nu tager hovedparten af udgifterne til de privatansattes løn på sig. Det betyder, at mange lønmodtagere i princippet kan bevare deres job, men det hjælper jo ikke meget, hvis selve virksomheden, de er ansat i, ikke overlever, siger Jakob Brandt.

- Problemet er, at mange selvstændige ikke er ansat i et selskab. De har et personligt ejet selskab. De er ejerledere. Det er ikke som direktøren i Danske Bank eller andre store virksomheder, der er etableret som selskaber og dermed har ansat deres direktører. Med den her aftale får selskabers direktører nu 75 pct. af deres løn dækket, mens der ingen lønkompensation er til ejerlederne. Dem overser man fuldstændig i den her hjælpepakke til erhvervslivet, siger han.

- Hvis ikke der kommer en hjælpende hånd til ejerne af de her personligt ejede virksomheder, så kan vi godt indstille os på, at de indenfor kort tid må dreje nøglen om.

- Vi synes, at regeringen må se på, om ikke man kan give ejerledere direkte adgang til dagpenge uden, at de behøver at lukke deres virksomhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111