23948sdkhjf

Easyfood lægger produktionen om: En ekstremt uheldig situation

- Der er ingen tvivl om, at vi lige nu er i en ekstremt uheldig situation. Vi lever jo i bund og grund af folk, der er på farten - på tankstationer, i caféer, på gaden. Og lige præcis de steder er rigtig hårdt ramt, både i Danmark og så sandelig også på vores eksportmarkeder.

Direktøren for Kolding-virksomheden Easyfood, Flemming Paasch, forsøger som alle andre virksomhedsledere netop nu at manøvrere sig bedst muligt gennem coronakrisen - og han kan trods alt glæde sig over, at han har nogle ret effektive håndtag at dreje på. Easyfood sælger de fleste af sine fødevarer til foodservice, men har også en vis produktion til detailhandlen.

- Vores salg til detail udgør under 10 procent af omsætningen, men det er det eneste sted, der lige nu er lidt vækst. Det er sådan noget som pølsehorn og pizzasnegle på frost.

- Ting til fryseren er det rigtige sted at satse lige nu. og på det område har vi skruet op for produktionen, fortæller Flemming Paasch.

Fuld produktion
Easyfood blev i slutningen af 2018 solgt til fødevaregiganten Orkla, og det er især pizzasnegle og pølsehorn til Orklas Beauvais-brand, der løfter frostproduktionen i Kolding netop nu.

Alt i alt er der fuld produktion hos Easyfood, og Flemming Paasch håber, at det kan blive ved, selv om andre ordrekanaler er tørret helt ind.

Eksportmarkedet har indtil coronakrisen været det område, virksomheden har haft sin absolut største vækst på, og eksporten var nået op på at udgøre cirka en fjerdedel af omsætningen.

- Vi har satset rigtig meget på eksport de seneste år, og derfor gør det også ekstraordinært ondt nu, hvor alle vores store kunder i for eksempel Frankrig er lukket ned, nævner Flemming Paasch.

Han peger på, at det hele godt kan ende med, at ikke alle kunder overlever krisen. og at det så naturligvis "vil gøre rigtig ondt på os".

- Vi skal nok komme igennem det, men det bliver ikke uden skrammer, fastslår Easyfood-direktøren.

Han har cirka 160 medarbejdere, hvoraf omkring 20 funktionærer p.t. arbejder hjemmefra.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097