23948sdkhjf

Fødevareminister: Der er dagligvarer nok

Efter at regeringen onsdag lukkede landet delvist ned for at stoppe coronasmitte, trodsede en lang række danskere statsministerens opfordring til ikke at hamstre fødevarer.

De fyldte i stedet indkøbsvogne med toiletpapir, mælk og brød.

Men dagligvarebutikkerne beretter nu om, at danskerne er stoppet med at hamstre. Det siger fødevareminister Mogens Jensen (S) på et pressemøde.

- Den hamstring, vi oplevede de første 24 timer efter statsministerens pressemøde, er væk. Vi ser et normalt indkøbsbillede, siger Mogens Jensen.

- Samtidig strømmer varerne ind over grænserne. Så længe vi handler, som vi plejer, så vil der ikke være problemer med forsyningssikkerheden i Danmark, siger han.

Topchefen i Salling Group, Per Bank, bekræfter på samme pressemøde, at hamstringen er stoppet. Til gengæld er vi begyndt at købe større ind, lyder det.

Fødevareministeren opfordrer på samme pressemøde til, at kunder i butikkerne holder afstand til hinanden for at undgå at smitte hinanden. Hold en til to meters afstand, når du handler ind, lyder det.

Mogens Jensen siger også, at regeringen overvejer yderligere initiativer for at mindske smittefaren i landets butikker.

Repræsentanter for detailbranchen afviser dog, at der er behov for at indføre begrænsninger for, hvor mange personer der må være i butikkerne ad gangen.

Danskerne er begyndt at handle over hele dagen. Dermed er der ikke det sædvanlige pres og kødannelse mellem klokken 16 og 19, lyder det.

/ritzau/

Fakta: Fem gode råd

Du kan både mindske risikoen for selv at blive smittet, og for at smitte andre med corona, hvis du følger fem råd, når du handler:

  • Hold afstand til andre og begræns fysisk kontakt
    Undgå fx smagsprøver, hvor du står tæt på andre, eller vent til det bliver din tur til at tage en vare. Du kan også begrænse kontakten til andre ved at handle på tidspunkter, hvor der ikke er mange andre i supermarkedet eller lade børnene blive derhjemme og tage alene på indkøb.

  • Hvis du har hoste, let feber eller forkølelse, så bliv hjemme, indtil du er rask
    Undersøg i stedet, om andre kan hjælpe med dine indkøb, eller få madvarerne leveret.

  • Vask dine hænder tit, eller brug håndsprit
    Tag fx en håndsprit med i bilen eller tasken.

  • Host eller nys i dit ærme - ikke dine hænder
    Undlad også så vidt muligt at røre dig i ansigtet, hvis du har rørt ved andet, og ikke har sprittet hænderne af inden.

  • Hold en god hygiejne i køkkenet, når du tilbereder din indkøbte mad
    Skyl fx frugt og grønt, vask hænder regelmæssigt og hold rå og spiseklar mad adskilt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125