23948sdkhjf

Rekordår hos Intech

Intech, der laver procesudstyr til fiskeindustrien, leverede i 2019 det bedste resultat nogensinde med et overskud før skat på 33,7 mio. kr.

Samtidig er omsætningen er steget med cirka 20 pct., men der ligger stadig et uforløst potentiale i virksomheden, mener grundlægger og medindehaver Leif Carøe Andersen:

– Vi har de rigtige produkter, og markedet er klar til dem, så det er et spørgsmål om at være til stede, hvor kunderne er, siger han

Nye markeder
Intech eksporterer cirka 90 pct. af sin omsætning, og der leveres til hele verden – og fokus er i høj grad på nye eksportmarkeder.

– Vi har fået foden inden for på det nordamerikanske marked, hvor vi allerede har leveret en række maskiner til multinationale amerikanske virksomheder, og planen er at åbne eget kontor i USA, så vi også kan være tæt på vores oversøiske kunder, fortæller Carsten Trudslev, der er den anden ejer af Intech.

Men ekspansionen stopper ikke her, idet Intech er i fuld gang med opbygning af en serviceafdeling, således man kan sikre et endnu bedre og tættere samarbejde med kunderne. Dertil skal lægges indtræden på nye markeder inden for industriautomatik, som opkøbet af DamGaard Automatik i 2019 har bragt med sig.

Ny CEO på vej
Intech har i 2019 udvidet medarbejderstaben markant. Virksomheden startede året med 70 medarbejdere og gik ud af året med 95 medarbejdere. Forventningen til 2020 er en yderligere vækst. Der søges for øjeblikket efter arbejdskraft både inden for salg og montage.

Udvidelsen af organisationen tæller endvidere ansættelse af ny administrerende direktør, som officielt tiltræder erhvervet den 1. september 2020.

Og der er store forventninger til den nye CEO, som Leif Carøe Andersen og Carsten Trudslev dog ikke er klar til at røbe identiteten på endnu. De fortæller, at han kommer med en bred erhvervsmæssig erfaring inden for ledelse og virksomhedsudvikling og desuden har en lang række positive resultater med i bagagen og skal være med til at flytte Intech op på næste niveau.

Ambitiøs vækststrategi
Hos Intech ser man generelt positivt på fremtiden og man har en ambitiøs vækststrategi, der sigter mod en fordobling af virksomheden på fem år. På den korte bane kan der dog blive tale om en opbremsning i væksten.

- Vi er glade, hvis vi kan holde samme kadence i år som sidste år. Det er egentlig det, vi har lagt op til i vores budget. Vi var lidt mere optimistiske først på året, men der er jo sket nogle ting henover de seneste måneder. Så kan vi holde niveau, så er vi glade, og det har vi til gengæld også en tro på, at vi kan, siger Carsten Trudslev.

I forhold til den generelle verdenssituation, hvor den verdensomspændende krise omkring coronavirus helt naturligt er kommet på dagsordenen, følger Intech Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og der er indført skærpede forholdsregler i virksomheden for at undgå risiko for smitte.

– Intech følger også regeringens anbefaling om at holde hjulene i gang, så vi har indført arbejdsrutiner med toholdsskift uden overlap, således produktionen holdes oppe, og fødevarevirksomheder verden over stadig kan holde deres produktion i gang med markedets bedste procesudstyr, udtaler Carsten Trudslev.

Intech International A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 86,2 71,8
Resultat før finansielle omkostninger 33,9 31,2
Resultat før skat 33,7 32,0
Årets resultat 26,2 25,1
Balancesum 86,8 80,5
Egenkapital 54,0 52,5
Antal ansatte 95 70
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109