23948sdkhjf

Vækstfonden klar med garantier til coronaramte SMV’er

Mange SMV’er står over for ukendte og hidtil usete udfordringer i forbindelse med coronakrisen.

Nu er det muligt for SMV’er, der som følge af corona er ramt af store økonomiske tab at få en garanti via Vækstfonden. Ønsker man som virksomhed at søge en garanti via Vækstfonden, skal man kontakte sin bank.

- I dag er fundamentet for garantien faldet på plads efter en EU-godkendelse af ordningen. Det er derfor med stor glæde, at vi i Vækstfonden nu kan give en økonomisk håndsrækning til de SMV’er, der har måttet se omsætningen dale og kunderne forsvinde, efter coronakrisen brød ud. Jeg glæder mig over, at vi har mulighed for at bidrage med endnu et finansieringsprodukt til danske virksomheder i denne meget vanskelige situation, siger Rolf Kjærgaard, administrerende direktør i Vækstfonden, i en pressemeddelelse.

Vækstfondens udvidede garantiordninger er en del af regeringens erhvervspakke målrettet erhvervslivet, og den skal bidrage til at holde hånden under danske virksomheder som følge af de økonomiske udfordringer, corona har bragt med sig. Den første ordning målrettet store virksomheder trådte i kraft onsdag den 18. marts, og der er allerede mange henvendelser fra både virksomheder og banker.

- Garantiordningen til store virksomheder er kommet godt fra start, og mange banker og finansieringsinstitutter henvender sig. Det betyder, at penge allerede nu kan komme ud at rulle hos de store virksomheder og være en tiltrængt økonomisk støtte. Nu vil det samme være tilfældet for ordningen til SMV’er, siger Rolf Kjærgaard.

Til SMV’erne har regeringen og Folketingets partier afsat en garantiramme på i alt 17,5 mia. kr. og en tilhørende tabsramme på cirka 5 mia. kr., det vil udløse udlån på op til 25 mia. kr. Til de store virksomheder er samlede garantiramme på 25 mia. kr. og kan dermed udløse udlån på op til 35,7 mia. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078