23948sdkhjf

Hurtigt farvel: Ny Naturmælk-mælk droppet

En ny mælketype fra det økologiske mejeri Naturmælk er kommet i modvind straks fra begyndelsen, og salget er nu stoppet.

Den nye minimælk blev lanceret som CO2-neutral og er i medier blevet omtalt som klimamælk, idet mælkeproducent og formand for Naturmælk Jens Krogh bruger energi fra biogas og vindmølle og dermed mere end opvejer udledningen af metangas fra både køer og øvrig drift. Men den markedsføring er faldet flere interessenter for brystet, og Salling Group, som solgte mælken, har valgt at tage minimælken ud af sortimentet i Bilka, Føtex og Netto.

Det skriver Landbrugsavisen.

Kritikken kommer fra blandt andre Plantebranchen, som er brancheorganisation for plantebaserede fødevarer. Foreningen har klaget til Fødevarestyrelsen.

- Det har vi gjort, fordi loven siger, at når man reklamerer for fødevarer, så skal det være sandfærdigt, og det mener vi ikke er tilfældet. Mælken opfylder ikke betingelserne for at være CO2-neutral, siger Frederik Madsen, der repræsenterer Plantebranchen, til avisen.

Hos Naturmælk påpeger Jens Krogh, at Naturmælk ikke selv har brugt ordet klimamælk, men at det er sket i diverse medier. Han vil ikke udelukke, at mejeriet finder en måde at relancere mælken på.

- Vi så jo ud til at have fat i noget rigtigt, som folk gerne ville have. Det hele var udsolgt, siger han til Landbrugsavisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078