23948sdkhjf

Nye afgifter koster arbejdspladser

Når priserne på vin, øl, tobak og slik stiger, vil det koste arbejdspladser, advarer brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd.
Hvis regeringen får gennemført det finanslovsudspil, som præsenteres i dag, vil det koste arbejdspladser, fordi forbruget rykker til Tyskland.

Sådan lyder advarslen fra Claus Bøgelund Nielsen, underdirektør i brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd, der tæller medlemmer som Spar, Super Best og Rema 1000, over for Business.dk:

- Afgifterne er værre end frygtet, og det vil få store konsekvenser for butikkerne herhjemme. Erfaringen viser helt tydeligt, at det flytter handlen til Tyskland. Forbruget vil ikke blive mindre, men forbruget rykker bare til Tyskland.

Kurven fyldes op ved grænsen
Regeringen vil hente 625 mio. kr. i forøgede afgifter på vin og øl, mens yderligere 635 mio. kr. skal hentes på øgede afgifter på usunde fødevarer, skriver DR Nyheder.

Det betyder blandt andet, at cigaretter vil stige fra 39 til 42 kr., mens afgiften på chokolade og slik hæves med 6 kr. pr. kilo.

Sodavand stiger med 50 øre pr. liter og afgiften på øl stiger med 25 procent.

- Det får afgjort konsekvenser, og vi frygter at det vil føre til et tab af arbejdspladser. Når folk kører til grænsen er det jo ikke kun for at købe slik, spiritus og cigaretter - de fylder jo kurven op. Sammen med fedtafgiften er der blevet skabt endnu et incitament til at køre over grænsen, siger Henrik Hyltoft, markedsdirektør hos Dansk Erhverv, til Business.dk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081