23948sdkhjf

Whiskey fra Knaplund Destilleri er verdens bedste

Knaplunds Honey Whiskey er netop blevet kåret som den bedste ”International Flavoured whiskey” til ADI’s Judging of Craft Spirits 2020.

Karl Povlsen og Mathilde Ingvardsen fra Knaplund Destilleri skulle lige nu være i USA til medaljeoverrækkelse – men er i stedet hjemme på destilleriet.

Medaljeoverrækkelsen og kåringen som skulle være holdt i New Orleans, USA er udskudt – og i stedet er nyheden overbragt elektronisk og medaljerne fremsendt.

Parret bag destilleriet er ovenud stolte selvom de må undvære festen i USA. Coronaepidemien har sat en stopper for selve overrækkelsen – og parrets hverdag på Knaplund destilleri er noget anderledes end normalt.

- Vi har ingen gæster, men vi knokler på. Vi har produceret alkohol til håndspritsproducenter, som leverer til sundhedssektoren, fortæller Karl Povlsen, ejer og destiller.

Så det, destilleriet kunne have lavet til over 100.000 flasker gin, er nu i stedet blevet til håndsprit.

Whiskey to the people
Tilbage i januar, da hverdagen på destilleriet stadig var normal, sendte Knaplund Destilleri et udvalg af sine produkter afsted til ADI’s Judging of Craft Spirits.

Flavoured Whiskey – eller whiskey med smag - er en kategori, der stormer frem, fortæller Karl Povlsen.

- Det er en kategori indenfor whiskey, som folk nyder og som appellerer bredt – både til mænd og kvinder. At vores whiskey med honning er kåret som den bedste internationale variant, det er et enormt skulderklap til den måde vi laver whiskey på. Vi laver "whiskey to the people". Jeg er tro mod min egen palette hele vejen igennem – og anerkendelsen i form af disse medaljer svarer i vores verden til Michelin stjerner. Jeg er ovenud begejstret og har svært ved helt at beskrive det, smiler Karl Povlsen.

Guld, Sølv og Bronze
Til trods for en anderledes hverdag – så er smilene brede hos parret.

Der var nemlig også yderligere priser at hente: Knaplunds Atlantic Aged Bourbon 50% vandt en sølvmedalje og Portfinished Whiskey 50% vandt Bronze. At destilleriets Bourbon vandt sølv, er af særlig betydning for Karl Povlsen.

- Rye Whiskey og Bourbon er mit dna – det er den type af whiskey, der startede hele rejsen, og det er den største fjer i hatten, at vores Bourbon nu også vinder en sølvmedalje i USA.

Udover medaljer til de tre whiskey – så har Knaplunds Sweet Aronia gin opnået bronze.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078