23948sdkhjf

Coop-direktør: Vi vil gerne forære mad væk

Debatten om madspild får nu Coop Danmarks forbrugerpolitiske direktør til at lufte kædens tanker om emnet.
Hvorfor smider supermarkederne hver dag så meget mad ud, som sagtens kunne gøre gavn som føde for enten mennesker eller dyr?

Det spørgsmål har mange danskere – anført af de såkaldte ”skraldere” – stillet sig selv i løbet af de seneste måneder, og nu tager Coop Danmarks forbrugerpolitiske direktør, Mogens Werge, til genmæle i et debatindlæg i Politiken.

- Det at få puslespillet til at gå op er faktisk sværere, end det lyder, men der er ikke noget, vi hellere vil end at sælge de varer, vi har i vores butikker frem for at betale for at køre dem til forbrænding, skriver Mogens Werge efter en indledning om, at forbrugerne hele tiden jagter de mest friske varer.

- Men ja, der bliver også smidt fødevarer ud. Også fødevarer, der i princippet ikke fejler noget. Et glas marmelade der overskrider 'mindst holdbar til'-datoen fejler naturligvis ikke noget, men vi må lovgivningsmæssigt ikke sælge det, konstaterer Mogens Werge og fortsætter:

- Hvad, der sikkert er overraskende for de fleste, er, at vi heller ikke må forære et glas marmelade, en pose kaffe eller en pakke tørret pasta væk, når datoen er overskredet. Må en vare ikke sælges, må den heller ikke foræres væk. Sådan er det.

Den tidligere regering havde et forslag fremme om at gøre det lovligt at donere de varer, der har overskredet 'mindst holdbar til'-datoen, væk, men det er endnu uvist, om den ny regering vil fastholde dette forslag.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111