23948sdkhjf

Så er Thise klar med sin havredrik

Hos Thise Mejeri fortalte direktør Poul Pedersen i slutningen af februar, at mejeriet ville være klar med sin allerførste plantedrik i løbet af foråret. Og nu er den her.

I en pressemeddelelse oplyser Thise Mejeri, at havredrikken med havre fra egne andelshavere er klar til salg, selv om det ikke umiddelbart virker som noget, der hører til på et mejeri. Men hos Thise ser både mejeriets ledelse og andelshaverne det som en naturlig forlængelse af mejeriets virke, hedder det.

- Vi er sikre på, at der er stigende efterspørgsel efter økologiske plantedrikke som for eksempel havredrik af dansk oprindelse. Det falder fint i tråd med formålet og virket for en andels- og landmandsejet mejerivirksomhed som Thise at forædle andre andelshaverbaserede råvarer end mælk. For eksempel også havre.

- Derfor vil vi gerne lancere en havredrik, og vi har lavet den på vores egen måde, der kendetegner sig ved, at den er friskproduceret som frisk mælk, at den har en mindre sødme, og at både protein- og fedtindholdet er højere end de på markedet p.t. værende havredrikke, siger Poul Pedersen i pressemeddelelsen.

Han peger på, at det er svært at lave en havredrik, der har gode steaming-egenskaber og dermed egner sig til kaffe, som er det, havredrik ofte bruges til. Derfor har Thise Mejeri udviklet sin egen opskrift med et øget protein- og fedtindhold ved tilsætning af ærteprotein og rapsolie til sikring af gode steamingegenskaber.

Havredrikken er til salg i Irmas butikker fra og med denne uge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094