23948sdkhjf

Succesfuldt bageri tvinger ansatte til tavshed

De ansatte hos Agnes Cupcakes kan se frem til en bøde på 250.000 kr., hvis de taler over sig om firmaets erhvervshemmeligheder.
Det koster 250.000 kr. at bryde den tavshedspligt, som alle ansatte ved Agnes Cupcakes har underskrevet som en del af ansættelseskontrakten.

Det skriver Politiken, som har forelagt et eksemplar af ansættelseskontrakterne for flere eksperter.

- Tavshedspligt kan være fint, hvis man er marketingdirektør med adgang til markedsanalyser eller lignende. Men at en ekspedient skulle have adgang til den slags afgørende oplysninger og skal betale 250.000 kroner er helt ude i hampen, siger advokat Peter Breum, der har speciale i arbejds- og ansættelsesret, og juristerne i fagforeningen HK.

Unikt produkt
Hos Agnes Cupcakes’ advokat fra firmaet Eversheds lyder dog en anden tone.

Læs også: Agnes Cupcakes klar til at erobre Europa

- Jeg anerkender, at det er mange penge, men hos Agnes får du et særligt, bedre produkt end hos den lokale bager. Der produceres et unikt produkt, og hvis erhvervshemmelighederne bringes videre, kan det have en kæmpe skadevirkning på virksomheden, siger advokat Catrine Søndergaard Byrne til avisen.

Dovne wannabe-tv-stjerner
Direktør Kristian Vangsgaard forklarer, at de hårde betingelser er nødvendige for Agnes Cupcakes, som primært beskæftiger piger og kvinder, hvor flere er under 18 år.

- En tredjedel eller mere af pigerne er 'wannabe reality-tv-stars'. De tror, at de skal arbejde i Agnes Cupcakes, fordi 'det er simpelthen så smart og uha så fedt det hele'. Flere af dem gider ikke at lave noget - når man kommer, står der bare tre piger og snakker, siger han og tilføjer, at virksomheden altid er fair og udbetaler sine lønninger til tiden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096