23948sdkhjf

Danpo tredoblede sit overskud

Kyllingeproducenten Danpo, der slagter i Aars og forædler i Farre, mere end tredoblede sit overskud i 2019. Det netop offentliggjorte regnskab viser et plus på 27,2 millioner kroner mod 7,9 millioner året før.

Omsætningen steg fra 1,97 til 2,29 milliarder kroner.

Ifølge ledelsens kommentarer i årsrapporten skyldes fremgangen især et øget salg til danske kunder af ferske produkter samt fremgang i salget af forædlede produkter til eksportkunder .

Læs også: Ny administrerende direktør hos Danpo

- Forbruget af kylling udvikler sig fortsat positivt på trods af et fald i danskernes forbrug af animalsk protein. Specielt kategorien for kølet kylling er i stor vækst i Danmark, primært drevet af kylling-varemærker med langsommere voksende racer og med fokus på bedre dyrevelfærd, nævner ledelsen.

Læs også: Danpo vender minus til plus

- Til trods for det voksende marked for kylling, så er udbuddet af konventionelle kyllinger i Danmark stadig mange gange større end efterspørgslen, hvilket presser priserne kraftigt. Over 90 % af kyllingsalget i Danmark i 2019 var stadig konventionelle kyllinger.

- Danpo oplevede i 2019 en meget kraftig stigning i salget specielt til det ferske danske marked, men denne meget store stigning gav desværre en del udfordringer i produktionen, og dertil ekstra omkostninger og leveringsudfordringer, står der også i regnskabet.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109