23948sdkhjf

900 Danish Crown-medarbejdere skal hver coronatestes syv gange

Det coronatestcenter, som efter planen bliver etableret i morgen på Danish Crowns slagteri i Ringsted, får nok at se til: Alle slagteriets cirka 900 medarbejdere forventes at lade sig teste en gang om ugen i syv uger i træk.

Det fortæller Danish Crowns produktionsdirektør Per Laursen til Food Supply i forbindelse med, at koncernen tidligere onsdag meddelte, at antallet af coronasmittede medarbejdere på Ringsted-slagteriet er steget fra 3 til 16. Derfor har Danish Crown aftalt med sundhedsmyndighederne, at slagteriet hurtigst muligt får opstillet sit eget testcenter.

- Vi forventer, at alle medarbejderne lader sig teste hver uge syv uger i træk. Det er frivilligt at tage testen, men vi opfordrer kraftigt medarbejderne til, at de gør det. At teste sporadisk tror vi simpelthen ikke på, fastslår Per Laursen.

Produktion flyttes til Jylland
I forbindelse med smitteudbruddet er cirka 80 medarbejdere fra den ramte afdeling sendt hjem for at lade sig teste, og de skal have to negative test, inden de igen kan møde på arbejde. Situationen betyder, at slagteriet i Ringsted siden mandag har kørt på halv kraft, og sådan vil produktionen ifølge Danish Crown fortsætte indtil videre.

Det giver dog ifølge Per Laursen ikke problemer med at få håndteret de grise, som Danish Crown modtager til slagtning:

- Det er fordelen ved at være en stor virksomhed. Den produktion, som ikke kan ske i Ringsted, flytter vi til Jylland. Det er ikke noget, vi "sagtens" kan gøre, men det kan lade sig gøre, fordi vi har nogle medarbejdere, der virkelig hænger i, konstaterer produktionsdirektøren.

På spørgsmålet om, hvorvidt alle 900 medarbejdere i Ringsted eventuelt skal sendes hjem, svarer han, at det ikke er blevet overvejet endnu.

- Corona har jo ikke noget med fødevaresikkerheden at gøre. Og det vil ikke give mening at sende alle hjem, idet de 80 medarbejdere i den pågældende afdeling ikke har været i kontakt med de andre afdelinger. Blandt andet fordi de bruger forskellige kantiner, nævner Per Laursen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078