23948sdkhjf

Ny frikadellefabrik og nyt bageri rykker ind i gammel fiskefrikadellefabrik

Når kødmanden Michael Gertz inden længe åbner en helt ny frikadellefabrik, får den adresse i Tenax Silds tidligere fiskefrikadellefabrik i Nyborg.

Og i samme bygning åbner han også et erhvervsbageri, der skal lave dejprodukter med kødfyld. 

Det fortæller Michael Gertz til Food Supply.

Han ejer i forvejen oksekødsvirksomheden BF-Oks i Hesselager og fødevarevirksomheden Suvit i Nyborg. Sidstnævnte producerer ikke mindst langtidstilberedte kødprodukter, men har også en frikadellelinje, som typisk laver cirka 25.000 frikadeller om dagen.

Den produktion bliver nu flyttet til den tidligere Tenax-fabrik, som fiskekoncernen lukkede i oktober sidste år.

Læs også: Ny frikadellefabrik vil skabe op imod 30 arbejdspladser

To selvstændige fabrikker

- Vores nuværende frikadelleproduktion er på cirka 200 ton om året, og jeg regner med, at vi det første år på den nye fabrik når op på 600 ton.

- Vi er blevet så gode til at lave frikadeller, at der ikke er nogen grund til, at danskerne skal lave dem selv. Så det skal vi bare ud og have markedsført, siger Michael Gertz, der regner med at have den nye produktion i gang om to-tre måneder.

Direktøren oplyser, at den nye frikadellefabrik og det nye bageri bliver lavet som to selvstændige fabrikker adskilt af en væg. Han kan endnu ikke sige, hvad de kommer til at hedde, men fortæller, at der er tale om en investering på fem-seks millioner kroner alene i nye maskiner.

Erhvervsbageriets produktion kommer udelukkende til at bestå af bagværk med kødfyld, og i første omgang vil der formentlig være tre ansatte. Til den nye frikadelleproduktion regner Michael Gertz med at skulle ansætte 10-12 medarbejdere, og han regner også med inden længe at udvide medarbejdertallet på Suvit.

- Samlet set skal vi nok ud og ansætte cirka 25 nye medarbejdere, så vi kommer op på 50 fordelt på de tre fabrikker, nævner direktøren for det hele.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094