23948sdkhjf

Foodexpo sætter fokus på intelligent mad

Når fødevaremessen åbner dørene den 18. marts er det med et helt nyt fokusområde.
Sund mad har længe spillet en central rolle i samfundsdebatten. Nu sætter Foodexpo i samarbejde med fødevarebranchen fokus på intelligent mad, som et temaområde der handler om meget mere end sundhed, men også mad der bl.a. kan afhjælpe stress og til dels forebygge livsstilsygdomme.

- Nordisk mad er i højsæde. Danmark har nogle af verdens bedste kokke, vi har nogle af verdens bedste råvarer og alle muligheder for at være i førerposition lige nu, når det gælder intelligent mad. Derfor synes vi, det er oplagt at sætte fokus på emnet på branchens faglige mødested, fortæller Foodexpo's projektchef Henriette Træholt, MCH, og tilføjer:

- Det, som gør temaområdet Intelligent Mad særlig unikt, er, at det er kommet på benene i samarbejde med et stærkt og bredt udsnit af danske fødevareleverandører. Lige fra de store traditionelle industriproducenter til økologerne.

Mere end bare sund mad
De fødevarer, der bliver udstillet på området Intelligent Mad, er mere end blot sund mad. Det er produkter, der enten alene eller sammensat med andre er intelligente i forhold til kroppens behov. Formålet er at skabe et fælles dansk vindue, som skal trække gæster til fra nær og fjern for at hente inspiration og viden om fremtidens fødevarer.

Her kan man smage, se og høre om Danmarks svar på intelligent mad. Og som noget epokegørende får projektet opbakning fra en af de helt store og toneangivende brancheorganisationer – Dagligvareleverandørerne med 130 medlemmer.

- Med det her tiltag om et fælles område for intelligent mad får vores medlemmer mulighed for at udstille deres produkter i en hel anden sammenhæng end tidligere. Her kan vi vise, at også industriproducenterne har masser at byde på. Sund og intelligent mad behøver ikke kun at være nicheprodukter, og der vil være masser af inspiration for de besøgende til deres arbejde i eksempelvis de store køkkener og kantiner, udtaler Niels Jensen, direktør Dagligvareleverandørerne.

Skal ikke være helligt
Et af de konkrete tiltag, der kan opleves på temaområdet, er en række smagsprøver og opskrifter på intelligent mad ved innovationskonsulent Per Mandrup, der også er en af idémagerne bag temaområdet.

- Det er meget vigtigt, at det her ikke bliver opfattet som noget højtravende og helligt. Det er faktisk kun sund fornuft og små ændringer i hverdagskosten, det ofte handler om. Derfor er det helt fantastisk og af afgørende betydning, at dagligvareleverandørerne og de store producenter har grebet bolden og sagt ja til at deltage i temaområdet, siger Per Mandrup.

Fakta:
Foodexpo er Nordens vigtigste fagmesse for detailhandlen samt hotel-, restaurant- og fødevarebranchen. Messen finder sted i dagene 18.-20. marts i MCH Messecenter Herning.
Temaområdet Intelligent Mad er med for første gang. Derudover er der temaområderne Gastronomitorvet og WineExpo.
Årets Danske Kok og Nordens Bedste Kok kåres på Foodexpo.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078