23948sdkhjf

Ekstra julebonus til svineproducenter

Videncenter for Svineproduktion udbetaler 26 mio. kr. af sit overskud til de danske svineproducenter. For en gennemsnitlig svineproducent er det 10-15.000 kr. i en ekstra julebonus.
Overskud fra VSP - Videnscenter for Svineproduktion udbetales til de danske svineproducenter. I alt udbetales ca. 26 mio. kr. d. 15. december 2011. For en gennemsnitlig svineproducent vil det beløbe sig til 10-15.000 kr.

- VSP har leveret et godt økonomisk resultat. Det er jeg glad for at kunne give videre. VSP udnytter mulighed til at udbetale et beløb, der trods alt er af en størrelse, der kan mærkes af den enkelte svineproducent siger Nicolaj Nørgaard, direktør i Videncenter for Svineproduktion.

VSP bruger årligt omkring 100 mio. kr. på forskning inden for dyrevelfærd, produktivitet, miljø, foder mv. Forsknings- og udviklingsaktiviteterne finansieres i stadig højere grad af genafgifter og i mindre grad af produktionsafgifter opkrævet hos svineproducenterne for hvert dyr, der enten slagtes eller eksporteres.

- Salget af DanAvl dyr og sæd har været stigende de seneste år – ikke mindst til udlandet. Derfor har genafgifterne til VSP også ligget over det budgetterede, og vi har oparbejdet en pæn formue. Det skal komme svineproducenterne til gode med udbetalingen, og samtidig har vi fået nedsat produktionsafgifterne, så økonomien fremover gerne skulle balancere, siger Nicolaj Nørgaard.

Direktøren kan derfor ikke love at dette års julegave gentages i de kommende år.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078