23948sdkhjf

Høje sukkerpriser får Europa-Kommissionen til at handle

De høje sukkerpriser på verdensmarkedet medfører nu, at Europa-Kommissionen tillader overførsel af sukker produceret uden for kvote til EUs marked og import af sukker til en nedsat told.
Sukkerproducenter, der har produceret mere sukker end den produktionskvote, de har fået tildelt for produktionsåret 2011/12, kan nu overføre dele af overskudssukkeret til EUs marked til en nedsat overskudsafgift skriver Landbrugsavisen.

Normalt skal overskudssukker enten eksporteres, bruges som industrisukker, leveres til EUs ydre områder eller overføres til næste produktionsår.

De høje sukkerpriser på verdensmarkedet har dog fået Europa-Kommissionen til at handle og sikre EUs sukkerforsyning ved at tillade, at producenterne kan overføre sukker produceret uden for kvote til EUs marked og ved at nedsætte tolden på importeret sukker.

Afgift og told sænkes
Sukkerproducenterne får en enkeltstående tilladelse til at overføre dele af overskudssukkeret til EUs marked til en sukkerafgift, der sættes ned fra 500 Euro til 85 Euro pr. ton.

En væsentlig grund til tiltaget er, at de lande EU normalt importerer sukker fra blandt andet de såkaldte AVS-lande (Afrika, Vestindien og Stillehavsområdet) sælger deres sukker på andre markeder end EU.

Samtidig er det besluttet at lette importen ved at nedsætte importtolden for sukker. Tolden vil blive fastsat ved afholdelse af en række licitationer, hvor importører kan indgive bud på mængde og toldsats for de ønskede sukkermængder.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.266