23948sdkhjf

Frankofil nørd er på vej med sin 11. karamel

Efter syv år som ejer/medejer af sin egen karamelfabrik er Michael Jacques Lentz nu trådt ud af ejerkredsen - men han er stadig i høj grad ansvarlig for de produkter, der forlader Lentz Copenhagens fabrik i Taastrup.

Med titel af "executive confectionery maker" står han for alle opskrifterne og den daglige produktion, og det foregår på hans helt egen facon.

- Karamellerne er produceret på samme måde, som man gør i Frankrig, nemlig med smør og fløde. Ingen kondenseret mælk eller palmefedt. Jeg har så udviklet videre på karamellen med kakaosmør for at få den rette konsistens, som jeg ønsker det, fortæller Michael Jacques Lentz.

- Jeg har også valgt ikke at bruge aroma og farve i mine karameller. Når jeg udvikler en ny smag, kan det være med forskellige nødder, frugt eller chokolade, tilføjer den danske chocolatier, som ikke er bleg for at indrømme, at han er en decideret karamelnørd.

Han er ifølge eget udsagn også "meget frankofil" og har derfor valgt at bruge fløde og smør fra et over 100 år gammelt mejeri i Normandiet. 

Svært med to lokationer

Inden han for nylig sagde ja til at lægge sin arbejdskraft i en helt ny ejer-konstellation, har Michael Jacques Lentz været en del omkring med sit brand. I 2016 fusionerede han uden succes med den sønderjyske chokoladefabrik Xocolatl. I slutningen af sidste år valgte han så at købe Lentz tilbage sammen med Chokolade Compagniet/Estate Coffee, som havde planer om at flytte produktionen til Fyn.

Men inden det faldt i hak, kom Lentz Copenhagen på nye hænder og fortsætter altså produktionen i Taastrup. Dér har han blandt andre Karsten Storgaard fra chokolade- og konfektureproducenten Bon Coca med i den nye ejer-konstellation.

- Men det er bare midlertidigt, jeg er væk fra ejerkredsen, efter at jeg tabte 160.000 kroner på partnerskabet med Chokolade Compagniet. Jeg sidder stadig i bestyrelsen, påpeger Michael Jacques Lentz og oplyser, at han igen kommer med i ejerkredsen i august næste år.

- Hvad var det, der ikke fungerede i de tidligere konstellationer?

- Der har været mange forskellige ting, der ikke har fungeret. Noget af det vigtigste, der har manglet, er fokus på salg. Og så er det meget svært at have to lokationer i hver sin ende af landet og ikke have den daglige kommunikation, svarer Michael Jacques Lentz.

Altid en base af karamel

Han oplyser, at han gennem årenes løb har udviklet 10 varianter af sin karamel.

- Og lige nu arbejder jeg på en ny karamel, som jeg ikke vil løfte sløret for endnu, konstaterer han.

- Jeg er også i gang  med at producere en karamelbar overtrukket med chokolade, i den serie kommer der tre varianter.

Stifteren omtaler karamel som virksomhedens dna. Det betyder, at også når Lentz Cophenhagen laver fyldte chokolader, vil der altid være en base af karamel.

- Den er bare flydende og med forskellige smagsvarianter. For eksempel laver jeg en havtornkaramel med havtorn fra Høstet på Bornholm, fortæller han.

 - Vi kan også lave marcipan og nougat, men det er ikke dér, vi har vores fokus, tilføjer karameleksperten

 Han er døbt Michael Lentz, men har valgt at lave sit navn om til Michel Jacques Lentz, "da jeg er meget frankofil og føler, der er meget energi i det navn".

- Men jeg har også valgt at bruge mit oprindelige navn på alt, hvad jeg laver, for det er det, kunderne kender, så det skal der ikke laves om på, fastslår han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078