23948sdkhjf

Fem sjællandske vinhandlere politianmeldt for svindel

To års jagt på vinsvindlere har resulteret i, at fem sjællandske vinhandlere er blevet politianmeldt af Fødevarekontrollen.
Fem nordsjællandske vinhandlere er politianmeldt af Fødevarekontrollen for at have solgt ca. 30.000 flasker forfalsket Brunello-vin oplyser B.T.

Det er et samarbejde mellem italiensk politi, fødevarestyrelsen og det danske bagmandspoliti, der har resulteret i anmeldelserne efter to års jagt på svindlerne.

Sagen er, at der er solgt flasker af Brunello di Montelcino årgang 2001 til over 100 kroner flasken. Indholdet var dog billig bordvin, som Fødevaremyndighederne vurderer til at være blot 10-15 kroner værd.

Omfattende og professionel forfalskning
- Jeg synes bestemt, at det er en alvorlig svindelsag. Selv om ingen er blevet syge af vinen, så skal folk kunne stole på det, der står på varen. Og her var forfalskningen af etiketterne nærmest på grænsen af det dilettantiske, siger Søren Kristensen fra Fødevarekontrollens Rejsehold til B.T.

Både etiketten, banderolen og proppen på flaskerne er forfalskede, og fem vinhandlere i Nordsjælland og København er blevet ransaget, fortæller Nordsjællands Politi til B.T.

Det er anden gang at B.T. kan berette om salg af forfalsket vin i Danmark. I 2009 kunne B.T. afsløre, at 120.000 flasker Amerone-vin, der var fortyndet med billig fransk bordvin, var blevet solgt i SuperBest.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078