23948sdkhjf

19 procent: Bryghus lancerer Danmarks stærkeste øl

Frederikshavn Bryghus er klar til at lancere Danmarks stærkeste øl. Den hedder Keine Hexerei og har en alkoholprocent på 19.

Det skriver Lokalavisen Frederikshavn, som nævner, at den hidtidige danmarksrekord for den stærkeste øl brygget på klassisk vis lyder på 17,6 procent og indehaves af Mikkeller.

Bag Keine Hexerei står brygmester Tom Schafferhans, som blev ansat, da Frederikshavn Bryghus begyndte at brygge i begyndelsen af 2019.

TV2 Nord fortæller, at han først skulle lave en håndfuld klassiske øl, og at han derefter ifølge direktør Lars Trie fik frie hænder til at udvikle diverse specialøl. Og Tom Schafferhans havde lyst til at lave en meget stærk øl.

- Hårene rejste sig, da vi fik at vide, hvor stærk den er. Det var vi meget glade for. Det er ikke hver dag, man laver en danmarksrekord, siger Lars Trie til tv-stationen.

Den stærke øl bliver frigivet 19. september, hvor den vil være at finde på udvalgte butikshylder og i diverse værtshuse. Udsalgsprisen bliver på 129 kroner pr. flaske med en halv liter, som svarer til 6 genstande

Tom Schafferhans oplyser, at bryghuset har 2.300 liter i tanken, og at "hvis vi sælger det hurtigt, så brygger vi noget mere".

Brygmesteren er selv at finde på hver eneste af flaskerne - i hvert fald er etiketten forsynet med en tegning af ham.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094