23948sdkhjf

Bone's vil nu registrere gæsternes navne

Egentlig synes direktør Jan Vinther Laursen, at det virker lidt underligt - men hans kæde af 25 Bone's-restauranter gør det alligevel: Inden længe vil kæden bede alle sine gæster om at aflevere deres navn og telefonnummer, så de kan få besked, hvis der skulle vise sig at have været coronasmitte blandt de andre gæster, de har siddet i nærheden af på restauranten.

Det skriver Herning Folkeblad.

Bone's følger dermed opfordringen fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S), som på et pressemøde mandag opfordrede restauranter og caféer til at tilbyde gæster at registrere deres kontaktoplysninger. 

Planen hos Bone's er, at gæsterne får en QR-kode, som de - helt frivilligt - kan scanne ind på deres telefon og så indtaste kontaktoplysningerne.

- Vi skal lave en løsning, så persondataloven selvfølgelig overholdes. Vi skal elektronisk sikre, at de data, vi indsamler, automatisk slettes inden for kort tid - formentlig efter fire uger. Vi må lige høre de relevante myndigheder, hvordan det helt konkret skal gøres, siger Jan Vinther Laursen ifølge Herning Folkeblad. 

Selv om Bone's altså følger sundhedsministerens opfordring, undrer direktøren sig over ideen. Han tror ikke, at det er restaurantmiljæet, smitten bliver spredt, men siger til avisen, at hvis det kan give lidt ekstra tryghed, er Bone's gerne med.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078