23948sdkhjf

To faktorer hjælper Danish Crown trods svinepest

Danish Crown slipper forholdsvis nådigt, selv om det store udbrud af afrikansk svinepest i Tyskland får kødpriserne til at styrtdykke sammen med slagteriernes indtjening.

Adm. direktør Jais Valeur siger til Finans, at de faldende priser i Tyskland for en stor dels vedkommende opvejes af en stor efterspørgsel i Asien, mens flere af de store og faste kunder i Europa ikke er lige så påvirkede af udviklingen.

- Udbruddet af svinepest i Tyskland presser priserne ned i hele Europa, men det forbedrer samtidig vores relative konkurrenceevne markant. Vores indtjening falder, men indtjeningen hos især de tyske slagterier falder endnu mere, opsummerer direktøren, som samtidig varsler, at svinekødsnoteringen til landmændene holdes uændret den kommende uge.

Ingen eksport i et år

Jais Valeur påpeger, at Danish Crowns størrelse giver koncernen en række fordelene. For eksempel kan en del af aktiviteterne flyttes fra Tyskland til Danmark, hvorved de fortsat kan eksporteres til lande, der har lukket ned for import af tysk kød.

Danish Crown-direktøren forventer i øvrigt, at Tyskland først kan genoptage eksporten, når landet har været fri for svinepest i et år.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.391