23948sdkhjf

Mangler 140 millioner: Stor flymadsleverandør i fare for at knække sammen

Gate Gourmet Denmark, der leverer flymad i lufthavnene i København og Billund, er i massive økonomiske problemer. Virksomheden har brug for op imod 130-140 millioner kroner for at få tingene til at hænge sammen, fremgår det af det netop offentliggjorte regnskab for 2019.

Ledelsen lader i sine bemærkninger til regnskabet forstå, at pengene er nødvendige som følge af coronakrisen, der har sat flytrafikken og dermed Gate Gourmets aktiviteter nærmest i stå. Den danske afdeling har bedt modervirksomheden med hovedkvarter i Schweiz om at give tilsagn om den nødvendige økonomiske støtte, men det tilsagn har man ikke fået, fremgår det.

- Det er direktionens og bestyrelsens samlede vurdering på baggrund heraf, at årsrapporten for Gate Gourmet Danmark ApS aflægges efter princippet om fortsat drift. Selskabet er afhængig af, at koncernen fortsat tilføjer likviditet til selskabet. Som følge af, at det ikke har været muligt at opnå en støtteerklæring fra koncernen, samt som følge af den væsentlige usikkerhed, covid-19 har medført, er der væsentlig usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften, hvilket kan medføre at selskabet ikke kan realisere sine aktiver og forpligtelser, som led i den normale drift, står der i årsrapporten.

Læs også: Medie: Cateringfirma vil fyre 400 i Københavns Lufthavn

Food Supply har været i kontakt med Gate Gourmet Denmarks økonomidirektør, Morten Mark Sørensen, som ikke ønsker at kommentere situationen. Han henviser til, at spørgsmål skal sendes skriftligt til moderkoncernen Gategroup, der ikke har reageret på Food Supplys henvendelse.

Læs også: Fængselsdom på tre et halvt år

Det er således ikke lykkedes at få svar på, hvor presserende behovet for kapitaltilførsel er, eller hvorfor moderkoncernen ikke som normalt har givet tilsagn om økonomisk støtte.

Gate Gourmet Denmark opnåede i 2019 et overskud på cirka fem millioner kroner, men måtte som følge af corona i juli i år fyre cirka halvdelen af sine 800 ansatte i Københavns Lufthavn.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094