23948sdkhjf

Sushi-restuaranter har travlt til nytår

Hver tiende dansker bestiller årets nytårsmenu ude, viser en undersøgelse foretaget af Just-Eat. Og heraf går 60 procent af alle bestillinger til sushi.
En god middag bestående af mere eller mindre gastronomiske oplevelser er en fast del af de fleste danskeres nytårsaften, og størstedelen går selv i køkkenet og tryller. Men ifølge en spørgeundersøgelse foretaget af Just-Eat har hver tiende dansker i år besluttet at bestille en færdig nytårsmenu udefra.

Faktisk er det 14 procent af danskerne, der får maden udefra, men 4 procent af dem får mad leveret, som de selv skal tilbereder, hvorimod de 10 procent får leveret en færdig nytårsmenu, som de bare skal sætte tænderne i.

Læs også: Klar til smartphone-krig på digitale måltider

- Ligesom i dagligdagen handler det om, at danskerne har behov for at spare tid. Derfor prioriterer flere og flere at bestille maden udefra, så de har bedre tid til andre gøremål, og det gælder altså også for nytårsaften, siger Mads Eriksen, der er administrerende direktør i Just-Eat.dk.

Sushi hitter som nytårsmad
Den mest populære type nytårsmenu er sushi. Just-Eat tilbyder en færdig nytårsmenu leveret til døren fra i alt ni restauranter, og hele fire af dem er sushi-restauranter.

- Vi har i det seneste års tid mærket en eksplosiv stigning i bestillinger af sushi, og den tendens gælder også for vores nytårsmenuer. Cirka 60 procent af vores nytårsbestillinger er fra en af sushi-restauranterne, men sushi er også oplagt til en god nytårsaften, hvor der i mange familier er tradition for at spise fisk, siger Mads Eriksen, direktør i Just-Eat.dk.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094