23948sdkhjf

Analyse: Færre selskaber med underskud i 2011

Tempoet er langsomt, men det går den rette vej for dansk erhvervsliv, som i 2011 oplevede et fald i negative årsresultater på syv procentpoint.
Andelen af danske virksomheder med røde tal i årsresultatet faldt fra 47,5 til 40,7 procent fra 2010 til 2011.

Det fremgår af data- og analysevirksomheden Experians gennemgang af 14 års økonomiske nøgledata, indberettet af virksomhederne selv.

- Udviklingen svarer godt til de tendenser, vi har kunnet læse af årets konkursstatistikker. Danske virksomheder har konsolideret sig og justeret deres kundesegmentering, hvilket er resulteret i, at antallet af konkurser falder måned for måned. Der er lang vej endnu, før vi når niveauet før krisen brød ud, men sundhedstilstanden går generelt i den rigtige retning, konstaterer kommunikationsdirektør Kim Bach fra Experian, som har holdt dansk erhvervsliv under opsyn siden 1997.

En supertanker
Experians analyse hviler på tre indikatorer: underskud, angrebet egenkapital og dermed konkursretning, hvor sidstnævnte dækker over, at virksomheden oppebærer såvel et negativt årsregnskab som en egenkapital, der bliver mindre.

Og selv om regnskabsafslutningerne i 2011 generelt var mere optimistiske, har mange virksomheder måttet tære på egenkapitalen for at klare sig.

- Det er en supertanker, vi er i færd med at vende, og årsagen til, at andelen med angrebet egenkapital ikke følger med ned, når underskudsandelen gør det, er at tidligere års underskud har drænet egenkapitalen så meget, at et overskud i den seneste regnskabsperiode ikke har kunnet opveje det tidligere tab, forklarer Kim Bach.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079