23948sdkhjf

Sådan er danskernes slikvaner

Vi foretrækker chokolade, over halvdelen af os har et sliklager og de færreste gider læse varedeklarationen, når vi køber søde sager.
Hvordan er danskernes slikvaner egentlig?

Det spørgsmål besvarer FDB Analyse nu med en række interessante pointer til følge.

Et af spørgsmålene lød: ”Hvilke typer slik/søde sager har du spist inden for det seneste døgn?”.

Hertil svarede 31 procent chokolade, mens kage (27 procent) og tyggegummi (21 procent) kom ind på de følgende pladser.

TV = Slik
Kun 21 procent af mændene og 13 procent af kvinderne i undersøgelsen kunne frasige sig at have spist slik overhovedet inden for det sidste døgn.

Ifølge undersøgelsen svarer 72 procent, at de spiser slik, når de slapper af med fjernsyn, en bog eller lignende. Hver fjerde (25 procent) er på arbejde, i skole eller lignende, når de spiser sukker, mens 16 procent spiser slik på farten.

Voksenslik
Et andet interessant aspekt ved undersøgelsen er fænomenet ”voksenslik”.

Halvdelen af familierne med hjemmeboende børn (48 procent) har slik eller søde sager, som først kommer frem, når der kun er voksne tilstede. Og det er særligt dem med høj personlig indkomst, der har voksenslik (60 procent), mens det samme kun gælder for to ud af fem med lav personlig indkomst (38 procent) og mellemstor personlig indkomst (42 procent).

Kvindelige samvittighedskvaler
Lige så spændende er det, at det i langt højere grad er kvinder end mænd, der rammes af skyldfølelse over slikindtaget.

Mens mere end to ud af fem kvinder (44 procent) synes, de spiser for meget slik og søde sager, svarer lidt mere end hver fjerde mand det samme (28 procent).

Halvdelen har et lager
Mere end hver anden (53 procent) svarer, at de som regel har slik og søde sager liggende i hjemmet, mens knap hver femte (18 procent) ikke har slik liggende men køber det til hver anledning og ikke gemmer resterne.

Endelig er det måske interessant for diverse producenter at notere sig, at hele 81 procent svarer, at de ikke kiggede på varedeklarationen sidste gang, de købte slik til dem selv.

Kilde: FDB Analyse

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094