23948sdkhjf

Danish Crown vælter sig i ansøgere

For mindre end to uger siden meldte Danish Crown ud, at der er behov for i alt 375 nye slagterimedarbejdere på tre danske slagterier. Det skete, fordi efterspørgslen på dansk grisekød fra lande uden for EU er steget markant.

Det var tilsyneladende en populær melding, for 11 dage senere havde 800 søgt de 375 stillinger hos Danish Crown.

- Vi er overvældet over, at vi har modtaget så mange hundrede ansøgninger på så kort tid. At så mange har lyst til at arbejde hos Danish Crown bekræfter os i, at vi er en attraktiv arbejdsplads, og at der er mange, der gerne vil være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid for fødevarer, siger Søren F. Eriksen, der er direktør i Danish Crown Pork, i en pressemeddelelse.

Virksomhedens produktionsdirektør, Per Laursen, peger på, at der ikke er krav om særlige kvalifikationer.

- Det er selvfølgelig ekstra glædeligt, at vi kan ansætte flere hundrede nye medarbejdere på én gang, når der lige nu er andre, som må sige farvel til gode folk. Vi har rigtigt travlt lige nu og modsat mange andre virksomheder, så stiller vi ikke krav om uddannelse eller erfaring. For os er det motivationen og lysten til at arbejde på et slagteri, der er helt central, siger han.

15 år siden sidst

De 375 medarbejdere fordeler sig på de tre slagterier i Horsens, Ringsted og Blans ved Sønderborg. Det er 15 år siden, da det nuværende slagteri i Horsens blev åbnet, at Danish Crown har søgt så mange medarbejdere på én gang.

Danish Crown forventer, at mange af de nye medarbejdere kommer uden slagtererfaring, men det afskrækker ikke produktionsdirektør Per Laursen. Han peger på, at virksomheden nok skal lære folk op.

- Det er rigtig mange slagterimedarbejdere, vi søger nu. Det betyder, at vi forventer at skulle lære mange af de nye op, og det er vi klar til. Så længe folk kommer med en passion for håndværk og kvalitet, skal vi nok lære dem de færdigheder, de har brug for, siger Per Laursen.

Den markant stigende efterspørgsel på dansk grisekød kommer i høj grad fra Kina, men det er også Japan, Korea, Australien og landene i Sydøstasien, som nu efterspørger mere dansk grisekød.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078