23948sdkhjf

Ny opfindelse pakker ost bedre og hurtigere

Pakningsvirksomheden Sealed Air har udviklet et nyt pakkesystem til ost med kontinuerligt flow for at hjælpe osteproducenter med at optimere produktkvaliteten og forbedre energiforbruget.

Det nye SVS45-system kombinerer differentieret vacuum med kontrolleret svejseegenskab og med mindst mulig brug af energi fjerners luften fra pakken. Osten forbliver under atmosfærisk tryk og emballeres i en kontinuerligt flow, hvilket sikrer en kontinuerligt høj produktivitet, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- Teknologien og det patenterede design af CRYOVAC®-brands SVS45 er helt ny på markedet og nytænkende med focus på osteproducenter. Pakkesystemet fjerner luften i pakken uden at beskadige ostens porøse struktur. Dette sikrer optimal beskyttelse af ostens kvalitet og smag, udtaler Peter Thuerig, direktør for pakkeudstyr til levnedsmidler hos Sealed Air.

Det nye pakkesystem bruger ifølge producenten op til 50 pct. mindre energi sammenlignet med lignende systemer. Desuden anvendes der mindre plast i emballeringen.

- Herved tilgodeses dagligvarehandlens og forbrugernes krav om reduktion af plastemballage, uden at det går ud over produktets holdbarhed. Disse fordele opnås uden det traditionelle vakuumkammer, som ofte ikke er ideelt til emballering af følsomme produkter som ost, uddyber Peter Thuerig.

Aldo Galbusera, EMEA-marketingchef hos Sealed Air, tilføjer:

- De materialer, der typisk anvendes til emballering af  Euroblock-oste, vejer 71 gr./m2. CRYOVAC®-brands SVS45 er designet til Sealed Air's krympeposer, som vejer mindre end det halve - 32 gr./m2. Det gør det muligt for osteproducenten at reducere materialeforbruget pr. pakning betydeligt og spare hundredtusinder af tons kuldioxid.

SVS45 kan bruges til at skabe vakuum og forsegle faste og halvfaste oste, der spænder i størrelse fra standardformater på 500 gr. og opefter. Det fuldautomatiske system kan emballere mellem 10 til 40 oste i minuttet, alt afhængigt af størrelse.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094