- Hvis vi løber tør for penge, sælger vi resten af Hanegal
Egentlig var de gået på pension efter have solgt 75 procent af deres første livsværk, fødevareproducenten Hanegal.
I stedet har ægteparret Ulrich Kern-Hansen og Fie Graugaard nu brugt hele formuen fra salget på at etablere Organic Plant Protein, der laver økologisk, granuleret kød-erstatning af ærter og hestebønner.
Ifølge Ulrich Kern-Hansen er der brugt i alt cirka 40 millioner kroner på at købe den 2.400 kvadratmeter store fabriksbygning i Hedensted, på indretning og på maskiner.
- Og så har vi brugt yderligere cirka 10 millioner kroner på opstart, fortsat produktudvikling og corona-forsinkelse. Det har virkelig ramt os hårdt, at verden har været mere eller mindre lukket i mange måneder, fortæller han.
En dag om ugen
Anlægget i Hedensted begyndte at spytte små stykker tekstureret planteprotein ud i begyndelsen af i år, og Ulrich Kern-Hansen regnede på det tidspunkt med en vækst i raketfart.
Men coronakrisen har betydet, at salgsarbejdet på de internationale markeder er blevet voldsomt svært, og i stedet for at køre i døgndrift hele tiden, bliver anlægget p.t. kun sat i gang cirka en dag om ugen i gennemsnit.
- Det er jo ingenting. Men det er kun et spørgsmål om tid, før vi kører i døgndrift, det er jeg slet ikke i tvivl om, fastslår Ulrich Kern-Hansen.
Han har så stor tro på projektet, at han i givet fald er klar til også at konvertere den sidste del af Hanegal-aktierne.
- Skulle det trække ud med, at vi for alvor kommer i gang med Organic Plant Protein, så skal vi nok skaffe den nødvendige finansiering. Så sælger vi de sidste 25 procent af Hanegal. Det her er vigtigere for os end at købe en vingård i Frankrig og sidde derned og nyde vores otium, siger Ulrich Kern-Hansen, der fyldte 70 år i sommer. Fie Graugaard er fem år yngre.